MENIU CAUTĂ
20 Aug. 2018 14:15 , de Sorina Ionaşc

UPDATE/ PSD respinge sesiunea extraordinară. Protestele din 10 august, discutate în toamnă

Distribuie

Deputații, convocați în ședință. Protestele din 10 august, în discuții. Conducerea Camerei Deputaților s-a reunit luni, la ora 13:00. Opoziția vrea să depună o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, dar este cerută și o comisie de anchetă care să verifice protestele diasporei.

PSD a respins solicitarea opoziției de a fi convocată o sesiune extraordinară a Camerei Deputaților. Biroul permanent a decis să nu dea curs cererii PNL, pe motiv că nu este regulamentară.

'Convocarea sesiunii nu întrunește prevederile legale. Nu are proiect de hotărâre prin care să specificăm denumirea comisiilor de anchetă, obiectivele', a precizat vicepreședintele Camerei Deputaților, Carmen Mihălcescu, la finalul ședinței BP.

Deputații, convocați în ședință

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a fost convocat în ședință, luni, de la ora 13:00. Solicitarea PNL și USR a fost de a fi convocată o sesiune extraordinară a Camerei pentru a înființa o comisie de anchetă privind protestele din 10 august, dar și pentru depune o moțiune simplă împotriva lui Carmen Dan, după ce aceasta a prezentat raportul privind protestele din 10 august.

Mai mult, deputații, și din Opoziție, și de la Putere, vor înființarea unei comisii de anchetă care să verifice în ce măsură au fost respectate legile și drepturile omului la protestele diasporei.

Printre liderii PSD care au cerut public acest lucru se numără ministrul Apărării, Mihai Fifor, și europarlamentarul Dan Nica.

În paralel, deputata PNL Adriana Săftoiu a cerut audierea lui Cătălin Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenții 'Vlad Țepeș', în comisia pentru drepturile omului.

De altfel, președintele USR, Dan Barna, a cerut și demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, după ce aceasta a prezentat raportul ministerului pe protestele din 10 august.

Comentarii