Mergi direct la conținut »
UPDATE Deputații discută în sesiunea extraordinară Ordonanța care a mărit salariile demnitarilor la peste 20.000 de lei
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

UPDATE Deputații discută în sesiunea extraordinară Ordonanța care a mărit salariile demnitarilor la peste 20.000 de lei

Deputații au decis, luni, în ședința de plen, ca Ordonanța care a mărit salariile demnitarilor la peste 20.000 de lei să fie dezbătută în sesiunea extraordinară a Parlamentului convocată până la sfârșitul lunii ianuarie. Președintele Camerei Deputaților

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 17.50 Liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat, despre Ordonanța privind salariile demnitarilor, că nu se justifică. ”O să susțin ca această Ordonanță să fie respinsă, iar salariile demnitarilor să revină la valoarea dinainte”, a spus Dragnea.

UPDATE 17.17 Plenul Camerei Deputaților s-a încheiat după 15 minute de dezbateri. Ordonanțele de Urgență aflate pe ordinea de zi, inclusiv cea privind salariile demnitarilor, vor fi dezbătute în sesiunea extraordinară convocată până la sfârșitul lunii ianuarie. Un vot final ar urma să fie dat la sfârșitul acestei luni. Între timp, proiectele vor merge la comisii, pentru avizare și raport.

UPDATE ora 17.10 Asistăm la o demonstrație de sfidare totală față de rolul acestei instituții. Parlamentul este organul suprem unde se discută legi”, a spus și liderul deputaților PMP, Eugen Tomac.

”Este o bătaie de joc, nu vedem rostul convocării unei sesdiuni extraordinare. Ceea ce vedem aici este impunerea voinței unei majorități”, a spus și Cătălin Drulă, reprezentantul Uniunii Salvați România

UPDATE ora 17.00 E o bătaie de joc, a spus liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, la deschiderea ședinței de plen, precizând că în sală sunt 35 de parlamentari.

Putem merge la mare? Avem voie să părăsim localitatea pentru o săptămână sau mai mult? Poliția răspunde la alte 5 întrebări importante legate de starea de alertă
Recomandări

Putem merge la mare? Avem voie să părăsim localitatea pentru o săptămână sau mai mult? Poliția răspunde la alte 5 întrebări importante legate de starea de alertă

 

”În Camera Deputaților nu putem fi conduși ca la Teleorman și la PSD, unde oamenii se aliniază la comandă”, a mai declarat Raluca Turcan.

Ordonanța privind salariile demnitarilor a fost adoptată în 2015, de Guvernul Ponta, inițiatorul fiind fostul vicepremier de la acea vreme, Gabriel Oprea.
Actul normativ stabilea că președintele României, președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților și prim-ministrul vor avea o indemnizație brută de 21.540 de lei, iar vicepremierul va avea o indemnizație lunară brută de 20.000 de lei.
Ordonanța mai prevedea că vicepreședinții, secretarii și chestorii Senatului și Camerei Deputaților, consilierii prezidențiali, miniștrii, secretarul general al Guvernului, șeful Cancelariei primului-ministru, Avocatul Poporului, președintele Consiliului Legislativ, președintele Curții de Conturi, și șefii serviciilor de informații — SRI, SIE, STS și SPP — vor avea o indemnizație lunară de 19.055 de lei brut.
O altă ordonanță aflată pe ordinea de zi a plenului este cea privind achiziția operei lui Constantin Brâncuși, Cumințenia Pământului.
Close
Închide
  Close