De Adriana Oprea,

Criminaliștii au adus în curtea bărbatului care a răpit-o pe Alexandra un câine polițist special antrenat în depistarea mirosului emanat de corpuri decedate. În limbajul judiciariștilor, el se numește chiar ”câine de cadavre”.

Imediat ce a intrat în curte, animalul s-a dus întins la recipientul în care au fost descoperite oasele și cei 21 de dinți umani. Un lucru important. ”Nu ne explicăm de ce, dintre oase, lipsesc bazinul și părți ale craniului”, a explicat unul dintre anchetatori, pentru Libertatea.

Criminalul a ars cadavrul foarte repede după moarte. De unde știu asta procurorii? Pentru că în soba improvizată corpul putea fi introdus doar înainte de instalarea ”rigor mortis”, care apare la două ore după deces.

Butoiul metalic în care au fost găsite oasele era, de fapt, o sobă improvizată, cu o plasă groasă în capătul inferior, ca un grătar. Anchetatorii cred că bărbatul de 66 de ani a aprins focul din ambele capete, după ce a pus cadavrul în sobă. ”Dedesubt, el a întreținut un foc de lemne întețit cu benzină, iar deasupra cadvrului a turnat vaselină, pe care a aprins-o”. Urme ale acestor substanțe de ardere au fost găsite de investigatori.

Anchetatorii vor face un experiment judiciar. Alexandra avea 55 de kilograme și 1,60 metri. Vor încerca să vadă în cât timp ar arde un astfel de corp în soba improvizată. ”Sunt detalii care par groaznice pentru public, dar aceasta e munca noastră. Și știm că familia nu va avea liniște până când nu vom afla adevărul”, a spus unul dintre judiciariști.

Pe parcursul conferinței de presă de azi, Felix Bănilă, șeful DIICOT, a insistat că și el este tată și că este îndurerat de momentele prin care trec familiile.Citeşte şi:

Criminalul din Caracal n-a vrut să facă declarații decât în fața procurorilor bărbați! „Gheorghe Dincă e un misogin, crede că femeia e un obiect care face pe plac bărbatului”

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.