MENIU CAUTĂ
, de Sorin Golea

Dezvăluire a Primăriei Capitalei: Podul Constanța riscă să producă o catastrofă!

Distribuie

Deoarece ”Podul Constanța se află în stare avansată de degradare”, trebuie să intre de urgență în reabilitare și restructurare. În acest context, Primăria Capitalei, împreună cu Ministerul Transporturilor vor moderniza întreaga zonă a Pieței Chibrit din București, care este un calvar și un adevărat pericol public pentru șoferi.

Primăria Municipiului București (PMB) va realiza un inel de girație rutieră la intersescția Căii Griviţei cu Bd. Bucureştii Noi şi Şos. Chitilei, care va fi racordat cu lucrările de reabilitare prevăzute în zonă, ca urmare a finalizării lucrărilor la Magistrala 4 de metrou.

Concomitent, Ministerul Transporturilor va schimba Podul Constanța, unul din cele mai solicitate poduri de cale ferată, la care nu s-au efectuat lucrări de zeci de ani.

Faptul că se află în stare avansată de degradare – conform PMB -, adică riscă să cadă în capul șoferilor care trec pe sub el, este explicat de Ioan Sebeșan, profesorul universitar de material rulant de la Politehnica din București, prin faptul că acest pod vibrează foarte puternic din cauza traficului, zi de zi, lucru care duce la șubrezirea îmbinărilor sale  mai repededecât la alte poduri. De ce aflăm abia acum că Podul Constanța, pe sub care trec zilnic sute de e mașini, este unul în stare avansată de degradare, rămâne un mister.

Conform datelor Sindicatului CFR Marfă, cel puțin 400 de poduri de căi ferate sunt în pericol de prăbușire în România, din cauza lipsei investițiilor.

De asemenea, conform declarațiilor reprezentanților CNADNR, jumătate din numărul podurilor rutiere sunt adevărate capcane pentru șoferi, adică riscă prăbușirea din cauză că nu au fost reabilitate.

Din cele 3400 de poduri de pe drumurile naţionale, peste 1.700 sunt mai vechi de 100 de ani și nu au fost reparate în ultimele trei decenii!

Citește și: EXCLUSIV / Ioan Sebeşan, profesor de căi ferate, spune că trenurile noastre sunt coşciuge pe roţi. „O catastrofă feroviară se poate produce oricând în România”

Comentarii