De Daniel Stanciu,

Mădălina Turza e conștientă de timpul lent de răspuns al direcțiilor de asistență socială județene, însă declară că autoritățile locale trebuie să înțeleagă că „DGASPC-urile nu sunt panaceu”.

Conform organizării serviciilor județene de protecție și asistență socială, „lucrătorii sociali trebuie să cunoască situația la nivelul fiecărie comune și mai apoi să comunice situațiile de risc”, explică Turza.

Turza consideră că o soluție ar fi ca DGASPC-urile să „aibă o legătură mai strânsă cu primarii pe care să îi convingă că au nevoie de servicii sociale în comunități. Însă primarii preferă să utilizeze altfel resursele decât să angajeze lucrători sociali”.

Libertatea a scris miercuri despre „Rambo”, un băiețel de 12 ani care în 2013 a fost dat de către părinți unui clan de cămătari. Copilul trebuia inițial să lucreze la cămătari doar o lună , pentru a plăti datoria de 1000 de lei făcută de tatăl lui, dar a sfârșit prin a lucra timp de trei ani. Timp în care a avut grijă de animale și uneori a dormit pe câmp.

Pe 30 decembrie anul trecut s-a dat primul verdict din dosarul în care clanul lui Bako Jozsef nu își recunoaște vina. Verdictul nu e definitiv.

Citeşte şi:

Clanurile iau sclavi! Povestea lui „Rambo”, băieţelul de 12 ani care a fost vândut de părinți la cămătari în contul datoriilor

Managerul Spitalului din Craiova a luat infecție nosocomială chiar în spitalul pe care îl conduce

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu
GSP.RO

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală