De Ana Hațeg,

Suverana britanică a transmis mesajul guvernului condus de Boris Johnson, anunțând încă de la început că prioritatea este asigurarea Brexitului în 31 octombrie, scrie BBC News.

”Discursul reginei”, aşa cum este numit, a fost scris pentru suverană de către guvern şi prezintă în detaliu proiectele de legi pe care acesta şi le propune pentru anul care urmează.

„Prioritatea guvernului meu a fost întotdeauna asigurarea unei ieșiri a Marii Britanii din Uniunea Europeană în 31 octombrie. Guvernul meu prevede să lucreze pentru crearea unui nou parteneriat cu Uniunea Europeană pe baza liberului schimb și al unei cooperări prietenești”, și-a început regina discursul.

Guvernul lui Boris Johnson și-a stabilit politici „ambițioase” în materie de criminalitate, sănătate, mediu și Brexit, dar partidele de opoziție au considerat că discursul reginei a fost de fapt doar un „manifest electoral”, scrie BBC News.

Planuri privind condamnări mai dure pentru infractorii violenți și obiective privind reducerea poluării s-au numărat alături de Brexit printre cele 26 de puncte pe care le-a citit regina.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

Dar, cum Boris Johnson nu are majoritate în Parlament, multe dintre proiectele de lege citite de regină ar putea să nu fie adoptate niciodată.

Discursul reginei este un moment încărcat de semnificații și tradiții și oferă guvernului în exercițiu, oportunitatea de a-și prezenta prioritățile pentru mandatul care urmează. În timpul discursului, regina citește legile pe care guvernul vrea să le treacă prin Parlament.

Ceremonia a început și anul acesta cu o procesiune, în care regina a călătorit de la Palatul Buckingham la Westminster cu trăsura.

La ceremonia de anul acesta, regina a fost însoțită de prințul Charles și soția acestuia, Camilla, după ce soțul său, ducele de Edinburgh, s-a retras din viața publică.

În mod normal, un discurs al reginei se întâmplă o dată pe an, dar nu a mai existat unul din 21 iunie 2017. Asta pentru că precedentul premier, Theresa May, a dorit ca sesiunea parlamentară să dureze doi ani, pentru a se putea concentra pe Brexit.

Citeşte şi:

Atletul Albanez! Pravălia de dulciuri cu nume ciudat, singura afacere privată care a rezistat regimului comunist. Ceaușescu a băut aici bragă cu Charles de Gaulle!

Învinuită că n-a reflectat căderea Guvernului Dăncilă, șefa TVR acuză un membru din CA de partizanat cu PNL și că a comandat angajări în postul public! Liviu Brătescu: „Nu am cerut niciodată asta”

Fiica lui Gigi Becali s-a căsătorit! Cum a arătat Teodora în rochie de mireasă și ce au mâncat invitații la nunta de 500.000 de euro. Dansul mirilor

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor
HOROSCOP

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor