Mergi direct la conținut »
Dobânzile la creditele în lei vor crește din nou în următoarea perioadă. S-a mărit iar ROBOR
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Dobânzile la creditele în lei vor crește din nou în următoarea perioadă. S-a mărit iar ROBOR

Dobânzile la creditele în lei vor crește din nou în următoarea perioadă. S-a mărit iar ROBOR

Dobânzile la creditele în lei vor crește din nou în următoarea perioadă, ca urmare a măririi indicelui ROBOR la 3 luni în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă. Vineri, acesta a crescut la 3,28%. La data de 6 august, ROBOR-ul la 6 luni era de 3,49%, în creştere de la 3,53% la data de 3 august.

De Mihai Niculescu,

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a crescut vineri la 3,50%, de la 3,44% joi. Acesta este cel mai ridicat nivel de la începutul lunii august până în prezent. La data de 6 august, ROBOR-ul la 6 luni era de 3,49%, în creştere de la 3,53% la data de 3 august, potrivit datelor BNR.

De asemenea, indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a crescut vineri la 3,57%, de la 3,51% joi., arată zf.ro

Indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a urcat vineri 3,62%, de la joi 3,56%. Acest indice a mai atins un nivel mai ridicat de atât la data de 3 august, când a fost de 3,63%, urmat de o scădere, la 6 august, la 3,60%.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.


INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ ZIDUL NEÎNCREDERII: Vreme de 6 luni, fetița de 5 ani a povestit că e agresată sexual de tată, dar a fost crezută abia când a început să deseneze. Judecătorii l-au găsit vinovat, dar nu i-au dat nici o zi de închisoare!


 

Close
Închide
  Close