Mergi direct la conținut »
Documentul care arată că DSP i-a oferit codul de parafă medicului fals Matteo Politi | FOTO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Documentul care arată că DSP i-a oferit codul de parafă medicului fals Matteo Politi | FOTO

Documentul care arată că DSP i-a oferit codul de parafă medicului fals Matteo Politi | FOTO

Documentul prin care Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București îi atribuia doctorului cu 8 clase, Matteo Politi, codul de parafă, a fost prezentat aseară, la România TV. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a confirmat în direct că documentul este autentic.

Documentul, chiar dacă trebuia semnat cu de Directorul Executiv al DSPMB, Gabriela Angheloiu, a fost semnat de o persoană care o înlocuia, a susținut ministrul Sorina Pintea.

„Documentul este real. A fost semnat de o persoană care o înlocuia pe doamna Angheloiu”, a spus Sorina Pintea.

Totodată, DSP i-a oferit lui Matteo Politi codul de parafă, în ciuda faptului că instituția Colegiului Medicilor nu i-a oferit un aviz.

Mai jos puteți vedea documentul.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) anunţă că parafa chirurgului fals italian a fost eliberată în data de 23 martie 2018 de Biroul de Informatică și Biostatistică Medicală, precizând că a fost demarată o anchetă internă privind verificarea modului în care a fost eliberată.

„Codul de parafă atribuit domnului Matteo Politi a fost eliberat în data de 23.03.2018 de către Biroul de Informatică și Biostatistică Medicală. Conducerea instituției a demarat o anchetă internă şi a sesizat în conformitate cu prevederile legale în vigoare Comisia de disciplină de la nivelul DSPMB (Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București – n.r.) pentru analizarea modului în care funcţionarul public din cadrul biroului mai sus menţionat a soluţionat solicitarea domnului Matteo Politi”, se arată într-un comunicat de presă.

Alertă de vreme severă în toată țara. Mai multe județe, vizate de cod roșu
Recomandări

Alertă de vreme severă în toată țara. Mai multe județe, vizate de cod roșu

 

Sursa citată mai arată că funcționarul public menţionat a fost mutat disciplinar, urmând ca până la finalizarea cercetării să-și desfășoare activitatea în cadrul altui compartiment.

De asemenea, a fost dispus un control la nivelul Biroului de Informatică şi Biostatistică Medicală pentru verificarea modului în care au fost eliberate codurile de parafă în cursul anului 2018.

Libertatea a dezvăluit în ediția de astăzi că, de un an de zile, un fals medic de chirurgie plastică lucrează la patru clinici din București. Ministerul Sănătății i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, deși nu are studii de medicină! A fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile!


CITEȘTE ȘI: COPIII SISTEMULUI/ Confesiunea Sarei. Singurătatea adolescentei pe care statul o consideră destul de mare ca să-și poată purta singură de grijă


 

Close
Închide
  Close