Mergi direct la conținut »
Doi ani de la tragedia din Colectiv: Președintele Klaus Iohannis și-a pus pe Facebook o imagine cu numele victimelor
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Doi ani de la tragedia din Colectiv: Președintele Klaus Iohannis și-a pus pe Facebook o imagine cu numele victimelor

Doi ani de la tragedia din Colectiv: Președintele Klaus Iohannis și-a pus pe Facebook o imagine cu numele victimelor

Președintele Klaus Iohannis și-a pus pe pagina de Facebook o imagine cu toate numele victimelor din Colectiv. Luni se împlinesc doi ani de la producerea celei mai mari tragedii din istoria post-decembristă a României, în urma căreia 65 de tineri și-au pierdut viața, după ce un incendiu a izbucnit în Clubul Colectiv, din centrul Capitalei.

De Valentina Postelnicu,

În urmă cu un an, la comemorarea unui an de la tragedie, preşedintele Klaus Iohannis a venit în faţa clubului Colectiv, unde a depus o coroană de flori şi a păstrat un moment de reculegere în memoria celor 64 de victime ale tragediei care a avut loc pe 30 octombrie 2015.

„Am ţinut să vin astăzi să aduc un omagiu celor 64 de victime ale tragediei de la Colectiv. Pentru ei, am organizat la Cotroceni, la biserica din Cotroceni, o slujbă de pomenire la ora 10.00, unde vor participa şi supravieţuitori şi rudele ale celor care au fost în Colectiv. Clasa politică se schimbă încet, dar se schimbă. Aceste schimbări sunt inevitabile, iar cei care au înţeles mesajul românilor, mesajul României, după Colectiv vor avea probabil o poziţie mai bună în alegeri, iar cei care nu au înţeles acest mesaj încet, dar sigur, vor fi măturaţi de pe scena publică”, a spus atunci preşedintele.

Doi ani de la Colectiv. Impactul psihologic al dezastrului a fost analizat de specialistul Libertatea. Psihologul Cezar Laurențiu Cioc a vorbit despre cum dezastrul petrecut la Colectiv în seara de 30 octombrie 2015 a provocat schimbări sociale și politice, a produs traume, a scos la suprafață problemele din sistemul medical românesc, a demascat nesiguranța multor locuri în care tinerii se distrează, a ridicat întrebări asupra modului în care sunt acordate autorizații de construcție și a scos la iveală corupția din acest sistem.

Citește și: INTERVIU. Revolta lui Ionuț, salvator în Colectiv: Dărâmați și reclădiți sistemul medical! Am văzut oameni condamnați la moarte de incompetență

Close
Închide
  Close