Pe DN18, în zona localității Leordina, s-a produs marți, 30 iunie, un accident rutier în care au fost implicați doi maramureșeni care se deplasau spre casă dinspre județul Constanța. Autovehiculul a părăsit partea carosabilă, a ajuns în şanţ, apoi într-un gard.

Pompierii militari au dezinfectat mașina cu un atomizor

Dan Bucă, purtător de cuvânt al CJSU Maramureș, a explicat că ”nu au fost persoane rănite sau accidentate, dar echipajele de poliție și cele medicale sosite la locul producerii accidentului au constatat că cele două persoane sunt infectate cu noul coronavirus. Acestea au fost confirmate ca fiind infectate cu COVID-19 la un laborator din județul Constanța, însă rezultatele analizelor nu au fost comunicate, conform metodologiei, Institutului Național de Sănătate Publică și Direcției de Sănătate Publică Constanța”.

Echipajele de poliție, pompierii militari și cele medicale nu au intrat în contact cu cele două persoane infectate. Pompierii militari au fost echipați adecvat, cu echipamente de protecție și au procedat la dezinfectarea cu un atomizor a autovehiculului cu care au călătorit cei doi maramureșeni.

Dan Bucă:

De fapt, cele două persoane, de loc din Sighet, fuseseră depistate pozitiv pe Litoral și trimise acasă. Dar fără să fie anunțată nici o autoritate.

Persoanele au fost preluate de un echipaj medical și internate în secția de Boli Infecțioase a unei unități medicale din Maramures.

Laboratorul va fi cercetat penal.

Ofițerul de presă al CJSU Maramureș a precizat că fost anunțată conducerea Ministerului Afacerilor Interne, respectiv a Ministerului Sănătății cu privire la situația înregistrată.

Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică.

Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș face cercetări în cauză.

Foto: emaramures.ro

Citeşte şi:

Klaus Iohannis l-a decorat pe disidentul politic Dorin Tudoran. Scriitorul a împlinit 75 de ani

Acuzații de cenzură în presa constănțeană. Un jurnalist de 22 de ani a fost dat afară pentru o postare pe Facebook în care se delimita public de un articol din ziarul la care lucra

2.200 de angajați ai unui alt abator al omului de afaceri Clemens Tönnies vor fi testați, după ce un muncitor a fost depistat cu coronavirus

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut