Mergi direct la conținut »
Doi morți în Franța în timpul sărbătorii victoriei la CM 2018
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Doi morți în Franța în timpul sărbătorii victoriei la CM 2018

Doi fani ai fotbalului francez au murit duminică noaptea pe măsură ce violențele au izbucnit în întreaga țară după victoria Cocoșilor Galici din finala Cupei Mondiale, scrie The Mirror.

După ce echipa a devenit pentru a doua oară în istorie campioană mondială, milioane de fani au  sărbătorit în stradă victoria din Moscova.

În Rusia, Emmanuel Macron a fost fotografiat memorabil, sărind pe o masă pentru a sărbători sălbatic un gol al echipei sale, dar acasă, în Franța, bucuria s-a transformat în mai multe cazuri în violență. Unele dintre cele mai grave incidente au fost în centrul Parisului, unde festivitățile s-au transformat într-o revoltă largă, jafuri și ciocniri urâte cu polițiștii.

Poliția franceză a tras gaze lacrimogene și a dispersat mulțimile de la Champs Elysees târziu în noapte, iar faimoasa stradă a rămas închisă până luni dimineață.

În orașul alpin Annecy un francez de 50 de ani și-a rupt gâtul și a murit pe loc după ce, de fericire, a sărit într-un canal la finalul meciului.

Între timp, în apropiere de Saint-Felix, un bărbat în vârsta de 30 de ani a murit după ce a intrat cu mașina într-un copac. Accidentul s-a produs în timp ce șoferul sărbătorea victoria Franței și nu a mai fost atent la drum.

„Violențele au izbucnit la scurt timp după miezul nopții, pe măsură ce mulțimile mari au refuzat să se disperseze”, a spus o sursă de poliție din Paris. „Magazinele, inclusiv farmaciile din apropierea Arcului de Triumf, au fost devastate, ferestrele au fost sparte, iar ofițerii care au intervenit au fost atacați. „Au fost scene de haos absolut care au stricat petrecerea”, au mai spus sursele din poliție.


Citește și: VIDEO – Sărbătoare în Paris! Sute de mii de francezi sărbătoresc în stradă, după ce Franța a câștigat Cupa Mondială


Close
Închide
  Close