Mergi direct la conținut »
Doi ofiţeri români sunt blocaţi pe o navă, într-un port din Libia. Echipajul are probleme
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Doi ofiţeri români sunt blocaţi pe o navă, într-un port din Libia. Echipajul are probleme

Doi ofiţeri români sunt blocaţi pe o navă, într-un port din Libia. Echipajul are probleme

Ofițerii români aflaţi la bordul unei nave sub pavilion Panama au fost blocați în port după ce vasul a salvat 90 de emigranţi din apele internaţionale. Reprezentanţii Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor (ITF) au apelat MAE, solicitând ajutor pentru repatriere.

Vasul a primit un apel de la centrul de căutare şi salvare din Italia să se apropie de o ambarcaţiune suspectă, aflată în zona lor de navigaţie, potrivit Mediafax.

„Era o ambarcaţiune care încerca să ajungă în Italia cu 90 de emigranţi. Aceştia au urcat pe nava Nivin, care se îndrepta către Libia. Când şi-au dat seama că sunt în Libia şi nu în Italia, emigranţii au început să devină agresivi. În port la Misurata se pare că autorităţile nu au lăsat imigranţii să coboare de pe nava”, a declarat, luni, Adrian Mihălcioiu.

Situaţia este una complicată, iar familiile celor doi români sunt îngrijorate de soarta ofiţerilor. Reprezentantul ITF în România spune că a contactat autorităţile pentru a se încerca repatrierea marinarilor.

„Printre membrii echipajului sunt şi doi ofiţeri români, plecaţi prin firma Marina Crewing din Constanţa. Cei doi sunt blocaţi practic a bord. Familiile, dar şi noi cu toţii, suntem îngrijoraţi de soarta celor doi ofiţeri români.

Am apelat la Ministerul Afacerilor Externe care, prin autoritatea pe care o are, să încerce să îi repatrieze pe cei doi navigatori români din Libia. Credem că responsabil cu plata repatrierii, pe lângă armator, este şi agentul de crewing. Cei doi navigatori au ajuns practic – fără voia lor – într-o situaţie aproape fără ieşire”, a mai afirmat Mihălcioiu.


Compozitorul Andrei Tudor înghesuie 100 de artiști într-un cinematograf! Evenimentul e vândut ca aniversar, dar ziua lui e în decembrie!


 

Close
Închide
  Close