MENIU CAUTĂ

VIDEO | Doi tineri au fost arestați pentru uciderea jurnalistei Lyra McKee în timpul protestelor din Irlanda de Nord. Poliția a prezentat imaginile cu momentul crimei

Distribuie

Doi tineri de 18 şi 19 ani au fost arestați în legătură cu uciderea jurnalistei Lyra McKee în timpul protestelor lansate de disidenţi republicani în urma unor raiduri ale poliţiei în cartierul Creggan din Londonderry, joi seara.

Cei doi au fost arestați în baza legilor antiteroriste ale Marii Britanii și au fost au fost duşi la Belfast, capitala Irlandei de Nord, pentru a fi interogaţi.

Jurnalista de 29 de ani a murit după ce a fost împușcată în timp ce se afla lângă o maină de poliție care a fost ținta unor tiruri de armă.

Arestările au fost făcute după ce Poliţia britanică a dat publicităţii un videoclip în care un bărbat înarmat trage focuri de armă către jurnalista.

În clipul video, Lyra (29 de ani), poate fi văzută ridicându-se pe vârfuri pentru a face o fotografie maşinilor care au fost incendiate, cu doar câteva secunde să moară împuşcată în cap. În acele momente, ea relata despre violenţe.

Potrivit presei britanice, cei doi arestați ar face parte din gruparea ”New IRA”, o grupare paramilitară care doreşte reunificarea Republicii Irlandei şi Irlandei de Nord și care se face vinovată și de izbucnirea protestelor violente din Irlanda de Nord.

Moartea jurnalistei este tratată drept un incident terorist.


Citește și: Un consilier prezidențial i-ar fi salvat mandatul lui Donald Trump prin simplu fapt că nu i-a ascultat ordinele


 

Citește mai multe despre irlanda de nord pe Libertatea.

Comentarii