Mergi direct la conținut »
Jurnalistă ucisă într-un schimb de focuri în Irlanda de Nord. Poliția suspectează un incident terorist | FOTO Galerie foto
6imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Jurnalistă ucisă într-un schimb de focuri în Irlanda de Nord. Poliția suspectează un incident terorist | FOTO

Jurnalistă ucisă într-un schimb de focuri în Irlanda de Nord. Poliția suspectează un incident terorist | FOTO

O jurnalistă a fost ucisă în timpul unui schimb de focuri care a avut loc în Londonderry, Irlanda de Nord. Poliția suspectează un atac terorist.

De Dana Aramă,

Incidentul în urma căruia a fost ucisă femeia în vârstă de 29 de ani a avut loc în cursul nopții de joi spre vineri.

Femeia care a murit în urma incidentelor este jurnalista Lyra McKee. Aceasta a fost transportată la spitalul Altnagelvin Hospital, unde însă n-a mai putut fi salvată. Lyra MCKee urma să publice două cărți și era considerată o stea în ascensiune a jurnalismului de investigație.

„Din nefericire, pot confirm că după schimburi de focuri în această noapte la Creggan (n.r. cartier situat în nordul Londonderry), o femeie de 29 de ani a fost ucisă. Tratăm acest eveniment ca fiind un incident terorist, a fost deschisă o anchetă pentru crimă”, a notat, pe Twitter, comisarul-şef adjunct al poliţiei nord-irlandeze, Mark Hamilton.

Poliţia nord-irlandeză a fost ţinta unui atac cu pietre şi cocteiluri Molotov în cursul unei operaţiuni de securitate în cartier, potrivit Agerpres.

Londonderry, numit şi Derry, este cunoscut pentru „Duminica sângeroasă” (Bloody Sunday) de la 30 ianuarie 1972. Atunci, soldaţi britanici au deschis focul asupra participanţilor la un marş paşnic, făcând 14 morţi.


Citește și:

Carmen Dan, reacție vehementă la adresa judecătoarei care a ironizat, criticat și acuzat o femeie agresată de soț. „Mă simt umilită ca ministru și ca femeie”

Close
Închide
  Close