Mergi direct la conținut »
Doina Gradea se plimbă la Minsk pe banii COSR. Ce le răspunde șefa TVR celor care o contestă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Doina Gradea se plimbă la Minsk pe banii COSR. Ce le răspunde șefa TVR celor care o contestă

Doina Gradea se plimbă la Minsk pe banii COSR. Ce le răspunde șefa TVR celor care o contestă

Contestată puternic din interior de Narcis Șelaru, Adelin Petrișor și de Marina Almășan, în această ordine, șefa TVR, Doina Gradea, se apără într-un comunicat al instituției.

De Daniel Conțescu,

Gradea susține că deplasarea sa la Minsk, Belarus, la Jocurile Europene, s-a făcut pe banii COSR, iar competiția, făcută cadou TVR de către forul olimpic, are un grad scăzut de importanță și nu necesită deplasarea comentatorilor la fața locului.

Gradea face precizări și despre Festivalul Enescu, pierdut de TVR în fața Trinitas.

Poziția TVR:

”Consiliul de Administraţie s-a întrunit luni, 24 iunie 2019, într-o nouă şedinţă. Ordinea de zi a fost aprobată cu 12 voturi pentru şi o abţinere.

În cadrul reuniunii, membrii CA au fost informaţi că, începând cu această şedinţă, Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor – SPUSTv şi-a pierdut reprezentativitatea la nivelul SRTv. Cu 11 voturi pentru şi două abţineri, Consiliul de Administraţie a votat ca la şedinţele CA să participe, în calitate de observatori, liderii Sindicatului Român al Jurnaliştilor – MediaSind.

Membrii CA au aprobat:

–          încheierea unui contract subsecvent cu Federaţia Română de Handbal pentru partea a doua a sezonului competiţional 2018-2019: meciurile echipelor naţionale de handbal masculin şi feminin, de pe teren propriu, din preliminariile Campionatelor Europene şi Campionatelor Mondiale, campionatele naţionale de handbal feminin şi masculin, respectiv Liga Florilor şi Liga Zimbrilor, precum şi partidele din Cupa României, masculin şi feminin.

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni
Recomandări

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni

Hotărârea a fost adoptată cu 8 voturi pentru şi 5 abţineri.-         Validarea membrilor Comisiei de Etică şi Arbitraj aleşi în urma scrutinului organizat recent în SRTv.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

–         Desemnarea reprezentantului Consiliului de Administraţie în Comisia de Etică şi Arbitraj. Detaliile vor fi publicate pe Intranet.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

Propunerea de încheiere a unui contract de cesiune pentru susţinerea unui recital de către un artist străin la Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2019 a fost respinsă cu şase voturi pentru, şase împotrivă şi 1 abţinere. Unii membri ai CA au considerat, printre altele, că artistul propus nu corespunde profilului festivalului.

Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!
Recomandări

Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!

La capitolul informări  au figurat 

–         Informare privind Festivalul Internaţional George Enescu. Mircea Neacşa, coordonator TVR 3, a subliniat că TVR este în proces de discutare a condiţiilor de difuzare a Festivalului George Enescu; revenim cu informaţii după finalizarea acestui proces.

După acest punct, următoarele subiecte au fost discutate în prezenţa a 5 membri ai CA, şedinţa nemaiavând cvorum:

–         Grilele de vară ale canalelor TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Internaţional, TVR Moldova, care au fost adaptate programului estival şi concepute cu resurse financiare optimizate pentru această perioadă a anului.

–         Referitor la discuţiile apărute în spaţiul public privind lipsa jurnaliştilor TVR de la Jocurile Europene de la Minsk, coordonatorul Dept. Sport a subliniat că niciun reporter nu a fost disponibil pentru a face deplasarea respectivă. TVR difuzează, în paralel, mai multe competiţii, pe care jurnaliştii acestui departament le comentează. În deplasare se află un cameraman, care face echipă cu jurnalista Alina Alexoi, detaşată la COSR. Doina Gradea, Preşedinte-Director General, s-a deplasat în capitala Belarusului la invitaţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, care a suportat toate cheltuielile necesare.

Următoarea şedinţă a fost propusă pentru data de 12 iulie 2019”.

Citește și:

Adelin Petrișor, o nouă radiografie a problemelor din TVR: „Nepotisme, amantlâcuri, realizatori care nu au mai realizat nimic”

Close
Închide
  Close