De Petre Dobrescu,

La întâlnirea cu alegătorii din Manchester, New Hampshire, organizată în cadrul campaniei pentru alegerile prezidențiale, Donald Trump a recitat din nou o poezie de care s-a folosit în campania din 2016 pentru a trimite mesaje anti-imigrație: “Șarpele”, scrisă în 1963 de Oscar Brown jr, poet afro-american, activist pentru drepturile omului și fost membru al Partidului Comunist.

Donald Trump, dezlănțuit în fața electoratului

Poezia este despre o femeie care ia acasă un șarpe rănit și îl îngrijește, iar acesta o mușcă. În versiunea pe care încearcă s-o servească electoratului, șarpele este imigrantul ilegal.

O, taci din gură, femeie neghioabă, spuse șarpele cu un rânjet pe față. Știai foarte bine că sunt un șarpe, când m-ai luat la tine în casă.

Donald Trump recitând din poemul “Șarpele”:

“Am recitat asta de multe ori și lumea nu se mai sătura de ea. M-am gândit s-o fac din nou, pentru că oponenții mei vor să deschidă granițele pentru imigranți”, a declarat Trump în fața suporterilor săi din Manchester.

Fiica lui Oscar Brown jr, autorul poeziei, i-a atras atenția lui Trump să înceteze să mai distorsioneze mesajul tatălui ei, pentru a-l folosi în lupta lu anti-imigrație.

Donald Trump răstălmăcește sensul poemului semnat de tatăl meu ca să-i servească în campanie și în menținerea unui climat de intoleranță și de ură. Mesajul lui Trump este total opus celui pe care a intenționat să-l transmită Oscar Brown jr prin aceste versuri.

Maggie Brown, fiica poetului, pentru MSNBC:

Fotografii: EPA

Citeşte şi:

Copilul de 4 ani, aflat în comă după o anestezie făcută la o clinică stomatologică din Pitești, a murit la Spitalul Grigore Alexandrescu

Confirmare oficială: Parchetul General a clasat dosarul ce o viza pe Carmen Iohannis chiar în ziua în care Libertatea a întrebat și i s-a răspuns că dosarul era în cercetare in rem!

Comisia Europeană, avertisment dur pentru România: o lună pentru a pune capăt tăierilor ilegale de păduri

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente