MENIU CAUTĂ
08 Dec. 2018 16:38

Reacția președintelui SUA, în contextul protestelor „vestelor galbene” de la Paris: „Îl vrem pe Trump”

Distribuie

Preşedintele american Donald Trump a criticat, din nou, acordul de la Paris privind combatarea schimbărilor climatice, afirmând că mişcarea "vestelor galbene"' în Franţa este dovada că acest acord "nu funcţionează".

„Acordul de la Paris nu funcţionează aşa de bine pentru Paris. Proteste şi revolte peste tot în Franţa. Oamenii nu vot să plătească mulţi bani, în mare parte către ţări din lumea a treia (care sunt conduse îndoielnic), ca să protejeze poate mediul. S-a cântat ‘Îl vrem pe Trump. Iubesc Franţa’ „, a scris Trump pe Twitter, sâmbătă, 8 decembrie, în a patra zi de acţiune a ‘vestelor galbene’.

Bilanțul „vestelor galbene” de astăzi este următorul : 31.000 de persoane protestează în Franța, dintre care 8.000 în Paris, iar peste 700 au fost reținute.

Noul atac al lui Trump survine în timp ce reprezentanţi din aproape 200 de state s-au reunit la Katowice, în Polonia, pentru cea de-a 24-a conferinţă mondială cu privire la climă, precizează Agerpres.


Citește și… Cum se tergiversează un accident grav: poliția a cerut de la Garda de Mediu un număr de mașină greșit! În loc de MH, a întrebat de MM, iar Garda a răspuns: „Nu e mașina noastră!”


 

Citește mai multe despre Franța și schimbari climatice pe Libertatea.

Comentarii