06 Mar. 2017 21:59

Donald Trump a semnat un nou ordin privind imigrația. Cum diferă de cel semnat în ianuarie

Distribuie

Președintele american Donald Trump a semnat un nou ordin privind imigrația. Noul decret impune restricţii temporare de călătorie cetăţenilor din şase ţări situate în Africa şi în Orientul Mijlociu, Irakul fiind eliminat de pe listă.

Noul decret semnat de Donald Trump reprezintă o variantă revizuită a celui semnat în ianuarie. Irakul a fost scos de pe lista țărilor musulmane ai căror cetățeni nu au dreptul să intre pe teritoriul american. În noul decret este menționat și faptul că sunt exceptați de la restricție deținătorii „cărților verzi”, dar este menținută suspendarea primirii refugiaților, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Ordinul semnat luni de Donald Trump va intra în vigoare pe 16 martie. Din acel moment, timp de 90 de zile, cetățenii a șase state (Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen) nu vor mai avea dreptul să intre în SUA. Execpție fac deținătorii „cărților verzi', adică rezidenții permanenți cu statut legal în SUA, și a celor care au primit deja viză.

Rămâne valabilă, în noul decret, suspendarea timp de 120 de zile a programului de primire a refugiaților proveniți mai ales din Orientul Mijlociu, inițiat de Barack Obama.

Preşedintele SUA a semnat luna trecută un ordin executiv care suspenda temporar programele de primire a refugiaţilor, oprea pe termen nedeterminat primirea refugiaţilor sirieni şi bloca temporar intrarea cetăţenilor din şapte ţări predominant musulmane în Statele Unite. Țările vizate de acest ordin sunt Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sundan și Yemen.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Andreea Bălan a descoperit secretul unei căsnicii fericite
Loading...
Comentarii