MENIU CAUTĂ

Alegeri SUA | Donald Trump, la final de campanie: “Dacă nu voi câștiga, va fi cea mai mare pierdere de timp”

Distribuie

Donald Trump a încheiat campania electorală în forță, transmițându-le susținătorilor săi că “au șansa magnifică de a învinge un sistem corupt”. Totodată, republicanul a afirmat la un alt miting că “trebuie să câştigăm”, pentru că, în caz contrar, va fi cea mai mare pierdere de timp, energie şi bani din viaţa sa, relatează Associated Press.

LIVE TEXT | Zi istorică! Americanii își aleg președintele. Clinton, creditată cu 90% şanse să îl învingă pe Trump

Ultimul eveniment de campanie al lui Trump, organizat la un centru de convenţii, a fost surprinzător de calm. În timp ce vorbea, zeci de oameni s-au îndreptat încet spre ieşire, prin faţa reporterilor.

Unii au spus că încearcă să ajungă mai aproape de uşă, dar majoritatea au declarat că pleacă pentru că sunt obosiţi, vor să evite să fie blocaţi în trafic sau au auzit suficient.

”Astăzi (marţi – n.r.) este Ziua Independenţei noastre”, a spus Trump în deschiderea ultimului miting din campania sa electorală neconvenţională, cu numai câteva ore înainte de începerea votului. ”Astăzi (marţi – n.r.) clasa muncitoare americană va contraataca”, a adăugat el.

Trump a afirmat că acum, că a încheiat campania, ”noua aventură” pentru el va fi să facă ”America măreaţă din nou”.

El a subliniat că nu are nevoie de superstaturi ca Jay Z, Beyonce sau Lady Gaga pentru a-şi atrage susţinătorii la mitinguri, spre deosebire de Hillary Clinton. ”Avem nevoie numai de idei măreţe pentru a face America măreaţa din nou”, a afirmat republicanul.

Iniţial, ultimul miting de campanie al lui Trump urma să fie în New Hampshire – dar echipa sa de campanie i-a adăugat în ultimul moment încă un eveniment.

La un alt miting, organizat în Scranton, Pennsylvania, Donald Trump a insistat că rivala sa democrată, Hillary Clinton, este ”cea mai coruptă persoană care candidează la președinție”, amintind din nou de scandalul e-mailurilor, notează BBC News.

Citește și:

Foto: EPA

Citește mai multe despre Hillary Clinton și Alegeri pe Libertatea.

Comentarii