Mesajul lui Donald Trump postat pe Twitter vine după ce, de la Casa Albă și de la spitalul în care este tratat șeful statului au venit mesaje contradictorii, scrie New York Times.

 

La câteva minute după ce echipa de medici a lui Trump au prezentat o situație mai ”roz”, Mark Meadows, șeful personalului de la Casa Albă, le-a spus reporterilor, în fața spitalului militar Walter Reed, că semnele vitale ale președintelui sunt îngrijorătoare și a atras atenția că următoarele două zile vor fi cruciale în lupta lui Trump cu boala. „Încă nu suntem categoric pe calea vindecării”, a spus acesta.

Donald Trump, deranjat că este perceput ca fiind mai bolnav decât îl descrie Casa Albă – potrivit surselor New York Times -, a decis să se adreseze direct oamenilor din spital și a postat mesajul său video pe Twitter, câteva ore mai târziu.

Președintele american a apărut stând la masa de conferințe, la costum, dar fără cravată. El a recunoscut că nu s-a simțit foarte bine, dar starea lui de sănătate este mult mai bună acum și ar vrea să revină cât mai repede la lucru.

”Cred că mă întorc repede și abia aștept să continuăm campania așa cum am început-o, deși a recunoscut și el că următoare zile vor fi ”adevăratul test”, așa cum spusese și Mark Meadows în fața spitalului.

”Nu am vrut să rămân la Casa Albă”

La un moment dat, el a încercat chiar și să-și justifice comportamentul din ultima perioadă, însă nu a fost foarte clar dacă s-a referit la decizia de de ase interna în spital sau la cea de a continua campania electorală, în ciuda pandemiei.

”Nu am avut încotro. Pur și simplu nu am vrut să rămân la Casa Albă. Nu pot sta încuiat într-o cameră în deplină siguranță și să spun, «hei, ce-o fi o fi»”. Nu pot să fac asta. Trebuie să ne confruntăm cu problemele”, a spus acesta.

Donald Trump a vorbit și despre starea de sănătate a soției sale, Melania Trump, despre care a spus că are o stare mult mai bună ținând cont de vârsta ei. ”După cum știți este un pic, doar un pic, mai tânără ca mine”, a glumit președintele.

După două ore de la mesajul lui Donald Trump, Casa Albă a transmis un nou mesaj, din partea echipei medicale a președintelui în care din nou se oferă vești foarte bune despre starea lui și tratamentul care i se administrează.

”Președintele continuă să se simtă bine, făcând progrese subsanțiale de la diagostic încoace. În această seară i s-a administrat a doua doză de Remdesivir, fără complicații. În continuare nu are febră și nu are nevoie de oxigen, având saturația între 96% și 98%”, se arată în comunicat.

Medici spun că Trump și-a petrecut ziua lucrând în birou și că se deplasează fără dificultăți. ”Deși nu a scăpat de pericol, echipa rămâne optimistă”, mai notează medicul lui Trump, în comunicat.

Urmărește-ne pe Google News