MENIU CAUTĂ

Donald Trump: Rusia, UE şi China sunt „inamicii SUA”

Distribuie

Preşedintele american Donald Trump a apreciat că Rusia, Uniunea Europeană şi China sunt, din motive diferite, "inamicii" SUA, într-un interviu difuzat în ajunul primei sale întâlniri bilaterale cu omologul său rus Vladimir Putin la Helsinki.

„Cred că avem mulţi inamici. Cred că Uniunea Europeană este un inamic, cu ceea ce ne face în domeniul comerţului. Bineînţeles că nu ne-am gândi la Uniunea Europeană, dar este un inamic. Rusia este un inamic în anumite aspecte. China este un inamic economic, evident că este un inamic. Dar asta nu vrea să însemne că sunt răi, asta nu vrea să însemne nimic. Asta vrea să însemne că sunt concurenţi”, a detaliat Trump, citat de Agerpres.

Trump mai spune și că are ”așteptări scăzute” de la întâlnirea cu Putin de luni, 16 iulie. Cu toate acestea, Donald Trump a fost lăudat de Kremlin înainte de întâlnirea cu Vladimir Putin: „E partenerul nostru”.

Photo by Shealah Craighead/Official White House


Citește și: FOTO | Kate Middleton și Meghan Markle, la prima apariție în public fără soții lor. Ducesele au arătat impecabil la Wimbledon


 

Citește mai multe despre Donald Trump, Vladimir Putin, China, Rusia și UE - Uniunea Europeană pe Libertatea.

Comentarii