De Ana Hațeg,

Confruntarea dintre cei doi a avut loc, prin discursuri interpuse. În timp ce tânăra activistă din Suedia a deschis sesiunea de discuții intitulată „Evitarea Apocalipsei climatice”, președintele american a vorbit la sfârșit, în timp ce Greta era în public.

În discursul său, trump i-a criticat pe „profeţii sfârşitului lumii” din cauza climei.

„Trebuie să îi respingem pe eternii profeţi ai sfârşitului lumii şi predicţiile lor despre Apocalipsă”, a declarat Donald Trump în faţa elitei economice şi politice globale, scrie AFP.

Donald Trump a enumerat la Davos, pe un ton uniform, performanţele mandatului său în ceea ce priveşte creşterea economică şi înfiinţarea de noi locuri de muncă în Statele Unite.

De asemenea, el a reafirmat politica denumită „America First”, salutând armistiţiul semnat săptămâna trecută în războiul comercial chinezo-american. „Vremea scepticismului a trecut, companiile revin din nou în număr mare în Statele Unite”

Discursul lui Trump a avut loc la câteva ore după ce Greta Thunberg a deschis în după-amiaza zilei de marţi o sesiune de discuţii cu titlul „Evitarea Apocalipsei climatice”. În discursul său, activista i-a criticat pe oamenii de afaceri şi politicieni prezenţi la Davos.

„Clima şi mediul sunt un subiect de actualitate astăzi”, dar, „în practică, nu s-a făcut nimic (…), emisiile de CO2 nu au scăzut”, a declarat ea.

Citeşte şi:

Elevi evacuați de urgență de la Școala 133 din București. 18 copii au ajuns la spital după ce au inhalat un gaz toxic. Cursurile au fost suspendate până luni

Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la Primăria Capitalei, la „Interviurile Libertatea”, despre Gabriela Firea: „Femeia asta ne urăşte, urăşte jumătate din cetăţenii acestui oraş”

Teodor Meleșcanu, cercetat de Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului, după ce Libertatea a dezvăluit că a negat represiunea de la Timișoara în decembrie 1989

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută