Mergi direct la conținut »
Donald Tusk va fi audiat de o comisie parlamentară poloneză care investighează cazuri de evaziune fiscală
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Donald Tusk va fi audiat de o comisie parlamentară poloneză care investighează cazuri de evaziune fiscală

Donald Tusk va fi audiat de o comisie parlamentară poloneză care investighează cazuri de evaziune fiscală

Actualul președinte al Consiliului European și fostul prim-ministru al Poloniei  va fi audiat de o comisie a parlamentului polonez ce investighează mai multe presupuse fapte de evaziune fiscală pentru care ar fi responsabili membri ai fostului guvern polonez. 

Deputatul care conduce această investigaţie, Mariusz Horala, membru al partidului conservator de guvernământ Lege şi Justiţie, vor fi chemate 26 de persoane să depună mărturie în faţa comisiei, potrivit Agerpres.

Printre acestea se va afla şi fostul premier Ewa Kopacz, care i-a succedat în funcţie lui Donald Tusk după ce acesta a plecat la Bruxelles pentru a ocupa postul de preşedinte al Consiliului European.

La audieri vor fi chemați și mai mulţi miniştri din guvernele Tusk şi Kopacz, inclusiv Grzegorz Schetyna, care în prezent conduce partidul liberal.

Donald Tusk a mai fost audiat şi în luna noiembrie de o comisie parlamentară poloneză, atunci cu privire la implicarea sa în scandalul fondului Amber Gold în perioada când a fost premier.

FOTO EPA


Cine este Juan Guaido din Venezuela, tânărul care s-a auto-proclamat președinte în locul lui Nicolae Maduro


 

Close
Închide
  Close