16 Mai. 2018 17:53

Dorneanu, în Rusia, deși MAE i-a recomandat să nu facă deplasarea. Reacţia şefului CCR

Distribuie

Dorneanu, în Rusia, deși MAE i-a recomandat să nu facă deplasarea. Preşedintele Curţii Constituţionale a României s-a deplasat în Rusia, unde participă la Forumul Juridic Internaţional de la Sankt Peresburg, un eveniment organizat cu sprijinul Kremlinului. 

Plecarea sa în Rusia a avut loc în ciuda recomandării Ministerului Afacerilor Externe de a nu efectua deplasarea. Cu toate acestea, șeful CCR susţine că poziţia MAE a venit după ce vizita fusese aranjată.

„Vizita în Rusia are loc la invitația Curţii Constituţionale a Federaţiei Ruse cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înființare și a Forumului Juridic Internațional de la Sankt Petersburg”, a transmis Valer Dorneanu pentru Digi 24, adăugând că omologul său „a participat anul trecut la aniversarea similară a CCR”.

„Când s-a primit recomandarea MAE vizita era deja perfectată și biletele de avion cumpărate', a declarat Dorneanu, care a adăugat că, după primirea acestei recomandări, s-a consultat cu MAE, iar problemele au fost lămurite.

Însă potrivit surselor Digi24.ro, „problema nu a fost lămurită” nici ulterior şi nu a existat un acord final care să contrazică recomandarea iniţială.

Forumul Juridic Internaţional are loc anual, începând din 2011 şi, potrivit prezentării de pe site-ul dedicat, „este organizat cu sprijinul Ministerului Justiţiei din Federaţia Rusă şi a preşedintelui Federaţiei Ruse”.

INTERVIU / Daniel Horodniceanu, şeful DIICOT: ,,În lipsa argumentelor, am putea discuta despre o preluare politică forţată a DIICOT'


Loading...
Comentarii