Mergi direct la conținut »
Sorina Pintea spune că există un dosar de cercetare penală în cazul lui Arșinel, care a făcut transplant de rinichi în ziua în care s-a înscris pe lista de așteptare: "Nu cred că e cazul să facem spectacol public"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Sorina Pintea spune că există un dosar de cercetare penală în cazul lui Arșinel, care a făcut transplant de rinichi în ziua în care s-a înscris pe lista de așteptare: „Nu cred că e cazul să facem spectacol public”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat că există un dosar de cercetare penală în cazul actorului Alexandru Arșinel, care a beneficiat de un transplant de rinichi în ziua în care s-a înscris pe lista de așteptare, relatează HotNews.ro.

De Dragoș Tănase,

„Nu cred că este cazul să facem un spectacol public din aceste lucruri. Este un dosar de cercetare penală și să lăsăm organele statului să își facă datoria, iar noi să avem grijă de pacienții pe care îi avem pe listele de așteptare”, a afirmat miercuri ministrul Sănătății, Sorina Pintea, cu referire la „modul în care a fost prezentat în spațiul public aspectul legat de Institutul de Transplant Renal din Cluj”, scrie Hotnews.ro.

Ea a precizat că acest caz, al unui pacient care a intrat rapid la transplant, nu e singurul și a amintit de cel al jurnalistului Cristian Botez, care a făcut rapid transplant de ficat, după doar câteva zile de așteptare, chiar în primăvara acestui an, la Institutul Fundeni din București. Cristian Botez avea nevoie urgent de acest transplant, pentru a supraviețui.

De asemenea, Sorina Pintea speră ca numărul donatorilor de organe să crească, deoarece „nu se poate face transplant pe teritoriul României fără donare de organe.”

HotNews.ro a publicat, luni, în exclusivitate, un document oficial al Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj, care arată faptul că actorul Alexandru Arșinel a făcut, în 2013, transplant de rinichi în aceeași zi în care se înscrisese pe lista de așteptare, în Registrul Național de Transplant. Institutul era condus, la acea vreme, de medicul Mihai Lucan.


Citește și:
Ce spune Sorina Pintea despre faptul că Alexandru Arșinel a primit un rinichi în ziua în care s-a înscris pe lista de așteptare

Close
Închide
  Close