De Andreea Radu,

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, denunțătorul medicului Mihai Lucan, a susținut luni, pentru HotNews, că Alexandru Arșinel a primit codul CUIANT (codul de înregistrare în Registrul Național de Transplant) pe data de 28 august 2013. În aceeași zi, actorul a făcut transplant de rinichi.

Informația dezvăluită de deputatul USR apare și într-un document
oficial al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj.


Documentul prezentat de HotNews.ro

„Agenția Națională de Transplant nu a avut niciun control asupra activității de transplant ani de zile. A fost o înregistrare care a apărut în spațiul public, dată de către jurnalistul Andrei Ciurcanu de la Rise Project, în care se aude vocea fostului șef al Agenției de Transplant, Radu Deac, care vorbește cu cineva despre mafia profesorilor: cuvintele din gura șefului Agenției, care spune că transplantul este controlat – atenție, din gura lui iese, nu din gura mea – spune că transplantul este controlat de mafia profesorilor. DIICOT nu știu să fi arestat pe cineva, nu știu să fi făcut ceva concret. Se știe foarte bine cine sunt acești profesori. Unul dintre ei s-a simțit jignit, m-a dat în judecată pentru că am spus că este parte din această mafie. Eu m-am dus pentru prima dată la DIICOT în 2009-2010, apoi am mai fost în 2013 cu cazul Arșinel”, a afirmat Emanuel Ungureanu, potrivit HotNews.ro.

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu
Recomandări

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu

„În 2013, când conduceam Asociația pentru Solidaritate și Empatie ‘Delia Grădinaru’, de care mă ocup și acum, și am făcut plângere penală împotriva Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj și împotriva lui Mihai Lucan și a Agenției de Transplant, nu știam că Arșinel nu a stat pe lista de așteptare nici măcar o singură zi. El a primit codul CUIANT în aceeași zi. În mod flagrant s-a încălcat legea pentru ca un VIP, pentru ca o persoană care putea să aducă publicitate profesorului Lucan, să primească un rinichi peste rând”, a mai spus Emanuel Ungureanu.

Emanuel Ungureanu, deputatul care l-a denunțat pe medicul Mihai Lucan, a lucrat ca asistent social în cadrul Institutului de Transplant din Cluj. Timp de 14 ani, a făcut reclamații împotriva urologului pe care l-a acuzat că ar fi creat o rețea mafiotă și că ar fi făcut transplanturi de rinichi după o listă de priorităţi stabilită de el și nu după nevoile reale ale pacienților.


VIDEO / Anchetă la Penitenciarul Timișoara, după sinuciderea lui Marcel Lepa. Om din sistem: „În penitenciar, noi nu avem voie să facem supraveghere continuă, iar în baie, noi nu avem voie să facem supraveghere deloc”


Wanda Nara, soția lui Icardi, a scandalizat Parisul. Poze la limita decenței lângă Turnul Eiffel!
GSP.RO

Wanda Nara, soția lui Icardi, a scandalizat Parisul. Poze la limita decenței lângă Turnul Eiffel!

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism