MENIU CAUTĂ
11 Aug. 2018 12:10

Dosar penal deschis de Parchetul Militar după intervenția jandarmilor. Procurorii s-au sesizat din oficiu

Distribuie

Dosar penal deschis de Parchetul Militar după intervenția jandarmilor. Procurorii militari s-au sesizat din oficiu în urma incidentelor violente care au avut loc vineri seară, în Piața Victoriei. 

Comunicatul Parchetului General: 

„În cursul zilei de astăzi, 11 august 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București s-au sesizat din oficiu, fiind înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenție al jandarmilor și incidentele petrecute la manifestația din Piața Victoriei din București în cursul zilei de 10 august 2018, precum și în cursul nopții de 10 spre 11 august 2018. 

De asemenea, la Parchetul Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București urmează să fie colectate inclusiv sesizările depuse la secțiile de poliție, iar toate plângerile penale depuse vor fi înregistrate sub număr unic. 

Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică”, transmite Parchetul General.

Comunciatul vine la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a cerut Procurorului General al României să demareze cercetările în legătură cu incidentele din Piața Victoriei.

Jandarmeria Română a explicat, sâmbătă dimineață, într-o conferință de presă, măsurile luate de forțele de ordine pentru evacuarea oamenilor din Piața Victoriei, vineri seară. Jandarmeria susține că acțiunile de vineri seară au fost justificate și că intervenția forțelor de ordine a fost una moderată. Reprezentanții instituției susțin că de vină pentru incidentele violente sunt și participanții la protest, care au refuzat să părăsească Piața Victoriei, după ce s-au făcut somațiile.  

Vineri seară, în timpul ciocnirilor dintre jandarmi și grupul de oameni violenți din Piața Victoriei, președintele a transmis un mesaj în care a condamnat ferm modul de intervenție al forțelor de ordine și a cerut explicații de la ministrul de Interne pentru incidentele violente.

Comentarii