Mergi direct la conținut »
Klaus Iohannis cere de urgență explicații de la ministrul de Interne. ”Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Klaus Iohannis cere de urgență explicații de la ministrul de Interne. ”Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei”

Klaus Iohannis cere de urgență explicații de la ministrul de Interne. ”Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei”

Klaus Iohanis, mesaj transmis în plină confruntare dintre protestatari și jandarmerie. Preşedintele cere de urgenţă explicaţii de la ministrul de Interne, pentru violenţele din Piaţa Victoriei. 

„Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei. Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!”, a transmis președintele.

Aproximativ 100.000 de oameni s-au adunat în fața Guvernului, pentru mitingul care s-a făcut remarcat mai mult prin violențele dintre grupuri de huligani și jandarmii care au folosit gaze lacrimogene. Două arme de foc au fost furate de la jandarmi. Sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în urma incidentelor.

Close
Închide
  Close