MENIU CAUTĂ
, de Cătălin Lupășteanu

Dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu, privind mărturia mincinoasă, a ajuns la final

La termenul de luni al procesului instanța a audiat ultimii trei martori din dosar, respectiv pe omul de afaceri Remus Truică, și pe Prințul Paul al României și A României Lia Georgia.

În fața judecătorilor A României Lia Georgia nu a prezentat actul de identitate așa cum prevede procedura, pe motiv că nu îl avea la ea.

Aceasta a arătat în declarația de luni că ar fi fost amenințați pe fondul încercării da primi înapoi Palatul Regal de la Snagov și Ferma Băneasa.

„Spuneau că vom fi zdrobiți”

Martora Lia Georgia a reluat declarația dată și la anchetatori și a admis că doreau retrocedarea celor două imobile, că mereu au urmărit să respecte legea și toți pașii procedurali pentru restituirea bunurilor, dar că din lipsus financiar au fost nevoiți să colaboreze cu Remus Truică.

Aceasta a povestit că Truică i-a ghidat către avocații care au făcut demersurile judiciare și că totodată le-a promis susținerea financiară.

Cu toate acestea, a povestit „alteța” în fața judecătorilor, când cei doi au realizat că sunt implicați și politicieni pe fir, au vrut să se retragă din afacerea pusă pe roate cu Remus Truică, moment la care au început să curgă amenințările.

„Singura dată când s-a făcut referire la Călin Popescu Tăriceanu a fost când am fost amenințați.

Era spre sfârșitul relației noastre cu «Țuca Zbârcea și Asociații» (casa de avocatură care urma să se ocupe de retrocedarea imobilelor din Snagov și ferma Băneasa – n.r.).

Soțul meu a refuzat să semneze alte lucruri. Remus Truică a repetat faptul că avocatul Robert Roșu nu a reprezentat interesele soțului meu privind procedurile ce vizau retrocedarea.

A făcut referire la Adrian Năstase și la domnul Tăriceanu. Spuneau că vom fi zdrobiți. Remus Truică i-a solicitat soțului să nu i se mai împotrivească pentru că are legătura cu judecători și cu Tăriceanu.

Amândoi am fost amenințați cu jihad. Au fost amenințați și cei care lucrau cu noi.

Avocatul Robert Roșu i-a spus soțului meu că nu mai avem nicio proprietate în Snagov deoarece Remus Truică le-a vândut fără să-i dea soțului meu procentul stabilit în contract.

Cred că avocatul Roșu a folosit cuvântul furat – 100.000 de euro”, a spus femeia în fața judecătorilor.

Citește și Gardurile de 412.000 de lei puse de-a lungul liniei de tramvai 21 au ruginit în doar cinci luni

Citește mai multe despre audieri, dosar, iccj și marturie mincinoasa pe Libertatea.

Comentarii