Mergi direct la conținut »
Dosarul morții lui Bogdan Gigină se întoarce la DNA. Decizia, luată de Tribunalul București
Ştiri Libertatea > Ştiri > Dosarul morții lui Bogdan Gigină se întoarce la DNA. Decizia, luată de Tribunalul București

Dosarul morții lui Bogdan Gigină se întoarce la DNA. Decizia, luată de Tribunalul București

Judecătorii de la Tribunalul București au decis, joi, ca dosarul în care Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă, în cazul morții lui Bogdan Gigină, să fie retrimis la DNA.

Inițial, DNA a trimis dosarul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă Instanţa supremă şi-a declinat competenţa în favoarea Judecătoriei Sectorului 1. Ulterior, Judecătoria Sectorului 1 a trimis dosarul la Tribunalul Bucureşti.

În dosarul morții lui Bogdan Gigină, fostul vicepremier și ministru de Interne Gabriel Oprea a fost trimis în judecată, alături de societatea General MPM Impex SRL şi administratorul acesteia, Petre Mazilu, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Bogdan Gigină a murit după ce motocicleta pe care se afla, care deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea, a căzut într-o groapă nesemnalizată.

„În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa”, arată DNA.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

Procurorii DNA susțin că accidentul în urma căruia a murit Gigină s-a produs din cauza nerespectării legislației privind însoțirea ministrului de către poliţişti rutieri în cazul lui Oprea. Totodată, societatea General MPM Impex SRL şi administratorul acesteia, Petre Mazilu, sunt considerați vinovați pentru nerespectarea legislației în legătură cu activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil.


Citește și:

Patriarhul Kiril crede că smartphone-urile vor aduce Antichristul pe Pământ. Reacțiile ironice ale internauților

Close
Închide
  Close