Mergi direct la conținut »
Alegeri locale în Turcia. Două persoane au murit, după o dispută în faţa unui birou de vot
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Alegeri locale în Turcia. Două persoane au murit, după o dispută în faţa unui birou de vot

Doi oameni au murit, în această dimineață, în estul Turciei după o dispută în faţa unui birou de vot, în timpul alegerilor locale care au loc în această ţară.

De Dragoș Tănase,

Scandalul a pornit între două grupuri aflate în faţa unui birou de vot din oraşul Puturge, din provincia Malatya, provocând moartea a două persoane, informează un comunicat al guvernoratului din Malatya, citat de de Agerpres.

Cele două victime şi-au pierdut viaţa după ce un individ a tras asupra lor. Acesta și alte trei persoane au fost reținute.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan, care a votat la Istanbul, s-a declarat „dezolat” şi a afirmat că a fost declanşată o anchetă pentru elucidarea circumstanţelor incidentului.

Temel Karamollaoglu, lider al Partidului Fericirii (SP, islamo-conservator), a anunţat pe Twitter că cei doi bărbaţi erau membri ai partidului său și a imputat atacul unui nepot al unui candidat al Partidului justiţiei şi dezvoltării (AKP, la putere).

Recep Tayyip Erdogan, care este şi preşedintele AKP, l-a sunat pe Karamollaoglu pentru a-i transmite condoleanţe.

Şapte persoane au fost arestate şi la Esenyurt, în vestul Istanbulului, după o dispută între mai mulţi candidaţi pentru un post de muhtar, şi un bărbat a fost rănit cu un cuţit într-un alt conflict la Kadikoy, în estul oraşului, potrivit Poliţiei turce.

Alegerile locale din Turcia au loc pe fondul recesiunii din ultimii zece ani, o inflaţie record şi un şomaj în creşter.

Tot astăzi, au loc alegeri, dar prezidențiale, și pe malul de nord al Mării Negre. Libertatea urmărește alegerile prezidențiale din Ucraina. Sunt 39 de candidați pe listă, iar favorit este un actor de comedie!


Citește și… Incident la alegerile prezidențiale din Ucraina. Soția unui candidat nu s-a regăsit pe lista alegătorilor, deși locuiește la aceeași adresă din 1972!


 

Close
Închide
  Close