Mergi direct la conținut »
Dragnea, despre peştele infestat cu metale grele: "Occidentul poluează apele". Liderul PSD anunţă un program pentru peştele românesc
Ştiri Libertatea > Ştiri > Dragnea, despre peştele infestat cu metale grele: "Occidentul poluează apele". Liderul PSD anunţă un program pentru peştele românesc

Dragnea, despre peştele infestat cu metale grele: „Occidentul poluează apele”. Liderul PSD anunţă un program pentru peştele românesc

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, în Dolj, că în Vestul Europei apele sunt poluate iar peştele conţine metale grele, făcând referire la cele peste 150 de percheziții domiciliare la persoane suspectate că au legături cu mafia peștelui din Europa, efectuate de Poliţia Română, în colaborare cu poliţiştii italieni, spanioli, francezi și maghiari.

De Valentina Postelnicu,

Preşedintele PSD s-a plâns că acest peşte ajunge în România şi a anunţat un „program pentru peşte” în România.

„Concluziile au cam apărut şi sunt groaznice. În vestul Europei sunt ţări dezvoltate. Cu toate măsurile pe care le-au luat, tot poluează, poluează apele lor şi acolo sunt şi peşti cu metale grele. În pieţele din Occident nu se poate vinde aşa ceva că e puşcarie curată. Au crezut că românii sunt mai proşti şi au zis hai să le dăm lor, că ei poa’ să moară, ei şi copii, mai ales că mămicile au început să introducă în hrana copiilor mai mult peşte să evite produse pline de hormoni de pasăre sau de altă natură. Au spus să bage peşte pentru că a crescut consumul”, a declarat liderul social-democrat, în localitatea Călăraşi.

Dragnea a mai spus că în România ajunge peşte din alte state din Ociident, în timp ce România are o varietate piscicolă mare.

„Noi avem în România aşa: avem crap românesc din Belgia, avem crap românesc din Spania, avem caras din Italia, avem toate soiurile de peşte, numai din România nu, în condiţiile în care România are un bazin hidrografic cu un potenţial inimaginabil”, a arătat Dragnea.

El a anunţat că duminică se va afla, împreună cu ministrul Agriculturii, la Nucet, în judeţul Dâmboviţa.

„Duminică mergem la Nucet, acea capacitate care produce toate soiurile de peşte, ca să vă arăt şi să arăt tuturor că România poate produce peşte ca să populeze tot ce avem. Şi, indiferent ce spune Bruxelles-ul, că ştiu că aveţi o problemă, vreau să începem un program pentru peşte în România”, a adăugat liderul PSD.

Dragnea anunţă demararea procedurii de selecţie a firmei care se va ocupa de construirea Autostrăzii Sudului

Preşedintele PSD a mai spus că săptămâna viitoare Comisia de Prognoză va începe procedura de selecţie a firmei care să se ocupe de construirea Autostrăzii Sudului.

Liderul PSD s-a arătat deranjat de întârzierile apărute. „Şi eu sunt foarte supărat că s-a întârziat foarte mult. Cred că luni, cel mai târziu marţi, Comisia de Prognoză a finalizat toată procedura, toată documentaţia şi începe procedura de selecţie. Sunt, din fericire, multe firme interesate. Autostrada Sudului porneşte săptămâna viitoare ca şi procedură”, a declarat Liviu Dragnea.

El a adăugat că şi pentru autostrada Ploieşti-Braşov au fost analizate ofertele, urmând să fie anunţat câştigătorul.

„A doua veste bună este că s-a finalizat analiza ofertelor pentru Ploieşti-Braşov şi urmează ca în termen foarte scurt să decidem câştigătorul”, a conchis Dragnea.


Citeşte şi:

„Sicriul”, mașina de serviciu a polițiștilor. Moartea a doi agenți de la Postulul de Poliţie Transporturi Navale din Hârşova a fost un semnal de alarmă tras Ministerului de Interne încă de acum 4 ani

 
 
Close
Close
Închide