Mergi direct la conținut »
Dragnea îi dă ultimatum două săptămâni lui Tudorel Toader, să dea Ordonanţele pe Codurile penale: "Să închidem aceste subiecte!"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dragnea îi dă ultimatum două săptămâni lui Tudorel Toader, să dea Ordonanţele pe Codurile penale: "Să închidem aceste subiecte!"

Dragnea îi dă ultimatum două săptămâni lui Tudorel Toader, să dea Ordonanţele pe Codurile penale: „Să închidem aceste subiecte!”

Liderul PSD Liviu Dragnea vrea ca ministrul Justiţiei, ameninţat deja cu remanierea, să dea cât mai repede Ordonanţele aşteptate şi cerute de conducerea PSD, privind Codurile Penale şi protocoalele din justiţie.

De Valentina Postelnicu,

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scăpat săptămâna aceasta de votul pe moţiunea simplă depusă împotriva sa, în Parlament. Social-democraţii au decis să boicoteze şedinţa de plen în care urma să se voteze moţiunea, iar şedinţa a fost suspendată, pentru o dată ulterioară.

Între timp, PSD a anunţat, prin vocea liderului partidului, că există nemulţumiri la adresa lui Tudorel Toader, care vor fi discutate la sfârşitul acestei săptămâni şi începutul săptămânii viitoare.

Motivul acestor nemulţumiri îl constituie tergiversarea adoptării unor Ordonanţe de urgenţă, pe subiecte delicate din justiţie: pe articolele declarate constituţionale la Codul Penal şi de Procedură Penală, sau o Ordonanţă pe protocoalele ilegale de justiţie.

Sâmbătă, Liviu Dragnea a fost întrebat ce anume i se cere lui Tudorel Toader.

Eu vreau doar coerenţă şi asumare de responsabilitate. Vreau ca în maximum două săptămâni de zile, să închidem discuţiile despre aceste subiecte, că se dau sau nu se dau… dar vreau să închidem discuţiile„, a spus Dragnea, la Ialomiţa.

Tensiunile dintre ministrul Justiţiei şi PSD s-au văzut de la dezbaterea moţiunii simple, în Parlament, când Florin Iordache i-a tăiat microfonul lui Toader, la finalul dezbaterii.

Caz șocant la Spitalul Pașcani: o femeie a fost internată pentru o durere la un picior, dar a fost externată inertă, cu răni deschise, și a murit după două săptămâni!
Recomandări

Caz șocant la Spitalul Pașcani: o femeie a fost internată pentru o durere la un picior, dar a fost externată inertă, cu răni deschise, și a murit după două săptămâni!

„Am înţeles că tot ceea ce aţi făcut dumneavoastră a fost bine, şi ce s-a făcut rău s-a făcut în Parlament”, l-a taxat preşedintele comisiei speciale pentru legile justiţiei, transmiţându-i: „În PSD sunt două chestiuni clare, când consideri că ai greşit, îţi dai demisia. Altfel, există remanierea”.

Ministrul Justiţiei i-a dat replica, tot de la tribuna plenului Camerei Deputaţilor.

„Înţeleg că îndemnurile dumneavoastră mă provoacă la un angajament public, dar nu o voi face”, i-a spus Toader lui Iordache, după ce acesta i-a cerut să vină cu OUG pentru punerea în acord a Codurilor penale cu decizia CCR şi să schimbe Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor în Direcţie.

Citeşte şi:  VIDEO/ Ancheta Libertatea despre prădătorii de copii a scos femeile la protest de 8 martie! „Cum se scapă de-un viol, domnilor judecători?“

Close
Închide
  Close