MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Dragnea nu ar vrea miniștri din fostul Guvern Ponta; Despre ALDE: E posibil să aibă trei-patru miniștri

Distribuie

Dragnea nu ar vrea miniștri din fostul Guvern Ponta. Cel puțin asta lasă să se înțeleagă. În plus, liderul PSD precizează că ALDE va avea trei sau patru ministere în viitorul Guvern, dar nu Justiția.

PSD și ALDE se pregătesc să semneze Protocolul de Guvernare. Liviu Dragnea spune că documentul va cuprinde o  reprezentare proporțională și elemente de colaborare parlamentară.

Despre viitoarele posturi de ministru, din partea ALDE, liderul PSD spune că ”e posibil ca liberal-democrații să aibă trei sau patru ministere”, dar nu Justiția.

”Nu stau cu calculatorul în mână, vom discuta depre oameni, când e cazul, și despre o reprezentare care să ne dea siguranța că se va respecta programul de guvernare. Nu sunt un om zgârcit”, a spus Dragnea la Parlament.

Întrebat dacă ALDE va primi postul de la Justiție, Dragnea a răspuns: ”O să discutăm atunci, dar cred că nu.

Un răspuns interesant a dat președintele PSD când a fost întrebat dacă vreunul din foștii miniștri ai Guvernului Ponta se va regăsi în noul Executiv. ”Nu sunt foarte sigur”, a fost răspunsul lui Dragnea.

Potrivit unor surse din PSD, Liviu Dragnea ar urma să preia președinția Camerei Deputaților. Alegerile pentru șefia celor două Camere vor avea loc marți, în plenul separat al Camerei Deputaților și Senatului.

Președinția Senatului va reveni ALDE, și va fi păstrată de Călin Popescu Tăriceanu.

 

Citește mai multe despre Victor Ponta, ALDE, Alegeri parlamentare și PSD pe Libertatea.

Comentarii