MENIU CAUTĂ
15 Feb. 2018 13:18 , de Valentina Postelnicu

Dragnea, reacţie ironică la adresa șefei DNA: ”Sunt liniştit, probele nu s-au falsificat!”; Ce spune Călin Popescu Tăriceanu

Distribuie

Dragnea, reacţie ironică după conferința de presă a șefei DNA: ”Sunt liniştit, probele nu s-au falsificat!” a spus președintele PSD, joi, la Parlament. Și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a spus că Laura Codruța Kovesi ”nu vede bârna din ochiul ei, a instituţiei, dar caută să găsească defectele în ochii altora”. ”Cred că instituţia, în momentul de faţă, nu este supusă niciunei presiuni”, a mai spus Tăriceanu. 

'Sunt foarte liniştit. Probele nu s-au falsificat, legea nu a fost încălcată', a răspuns Dragnea, întrebat cum comentează afirmațiile făcute de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, referitor la acuzațiile care i se aduc instituției.

Dragnea a evitat să facă declaraţii suplimentare şi s-a retras în biroul său de la Parlament, împreună cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că Direcţia Naţională Anticorupţie, în momentul de faţă, nu este supusă niciunei presiuni, el menționând că 'dezvăluirile despre ce se întâmplă în ultima perioadă în cadrul acestei instituţii pun serios sub semnul întrebării” funcţionarea corectă în respectul drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor'.

”Am văzut câteva extrase în presă din discursul pe care l-a ţinut doamna Kovesi. Am impresia că dânsa nu vede bârna din ochiul ei, a instituţiei, dar caută să găsească defectele în ochii altora. Cred că instituţia, în momentul de faţă, nu este supusă niciunei presiuni. Este, aş spune, interesul public firesc pe care toţi cetăţenii îl au cu privire la o funcţionare corectă a Justiţiei, a ceea ce se întâmplă în ultima perioadă; dezvăluirile ce se întâmplă în ultima perioadă în cadrul instituţiei denumită DNA pun serios sub semnul întrebării funcţionarea corectă în respectul legii şi în respectul drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, adică a drepturilor fundamentale, care sunt grav încălcate. Sigur că aici CSM şi Inspecţia Judiciară au un rol determinant pentru a restabili încrederea românilor în Justiţie”, a precizat Tăriceanu, după sesiunea plenară a Adunării Parlamentare a Mediteranei, care se desfăşoară la Palatul Parlamentului.

Cât priveşte o discuţie în coaliţie pe acest subiect cu premierul sau cu Ministerul Justiţiei, Tăriceanu a spus că această problemă ţine de MJ şi de CSM.

„Parlamentul ca instituţie priveşte cu foarte mare atenţie problemele care sunt legate de respectarea drepturilor fundamentale ale individului, dar problema gestionării Justiţiei nu este o problemă a Coaliţiei, este o problemă care ţine de ministrul Justiţiei şi de CSM”.

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a declarat, miercuri, că DNA a acţionat conform legii, nefiind falsificate probe, susţinând că informaţiile din ultima perioadă reprezinta un atac care vizează îngenuncherea statului român şi umilirea societăţii.

Loading...
Comentarii