Mergi direct la conținut »
Dragnea anunță că un vicepreşedinte de la Universal Studios vrea să facă producţii cinematografice în România
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dragnea anunță că un vicepreşedinte de la Universal Studios vrea să facă producţii cinematografice în România

Dragnea anunță că un vicepreşedinte de la Universal Studios vrea să facă producţii cinematografice în România

Dragnea anunță că un vicepreşedinte de la Universal Studios vrea să facă producţii cinematografice în România. Președintele PSD a declarat, la Parlament, marți, că în primăvară a avut o întâlnire cu reprezentanţii unui forum, în care s-a decis să se organizeze un eveniment la care să participe mai multe companii americane. ”Din păcate, după acel eveniment n-au venit atât de multe dorinţe de investiţii în România”, a mai spus Dragnea.

De Valentina Postelnicu,

Liviu Dragnea a vorbit despre dezvoltarea investiţiilor americane în țara  noastră și a dezvăluit că acestea s-ar putea axa în perioada următoare pe producţia cinematografică.

„Anul trecut, pe undeva prin primăvară, am avut o întâlnire cu reprezentanţii unui forum şi atunci am stabilit să aibă loc aici un mare eveniment la care să participe mai multe companii americane. Din păcate, după acel eveniment n-au venit atât de multe dorinţe de investiţii în România. Ieri am avut o întâlnire cu un vicepreşedinte de la Universal Studios care şi-a exprimat dorinţa de a începe să producă, să facă producţii cinematografice în România, ceea ce pentru noi ar fi un avantaj foarte mare din punct de vedere financiar şi nu numai. I-am spus că din partea noastră e o deschidere totală pentru asta. (…) L-am a asigurat că voi avea o discuţie cu primul ministru şi cu ministrul Culturii, urmând ca undeva în două trei săptămâni să vină o echipă din partea dumnealor ca să aibă nişte discuţii aplicate cu Executivul şi nu numai. Pentru noi ar fi un lucru foarte bun, am discutat şi subiectul ăsta cu domnul ambasador Klemm şi dumnealui a avut o discuţie în această dimineaţă cu acel vicepreşedinte”, a detaliat liderul PSD.

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ
Recomandări

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ

 

Președintele Camerei Deputaților s-a referit și la întâlnirea pe care a avut-o marți cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm.

„Am discutat despre dezvoltarea componentei economice a parteneriatului strategic, că eu sunt în continuare nemulţumit de faptul că în cadrul acestui parteneriat strategic cu SUA foarte important pentru România, vital pentru România, este dezvoltată în ultimul an foarte bine componenta militară şi de securitate naţională, ceea ce este foarte bine pentru noi, dar este foarte puţin dezvoltată componenta economică. Din păcate, în cadrul acestui parteneriat, România n-a câştigat din punct de vedere economic atât cât ar fi putut să câştige. Sunt alte ţări care au câştigat mai mult – componenta investiţională din partea unor companii americane. Asta a fost principala temă de discuţie”, a precizat Liviu Dragnea.

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș”, despre primul român infectat de coronavirus
Recomandări

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș”, despre primul român infectat de coronavirus

 

El a mai spus că s-a discutat și despre cooperarea în cadrul NATO, și despre discuţiile care au avut loc la Munchen.

”Am discutat despre angajamentul nostru în continuare de a dezvolta parteneriatul pe industria de apărare cu dorinţa noastră fermă ca în cadrul acestei cooperări industria de apărare din România să se dezvolte. Şi bineînţeles că am primit asigurări că şi din partea americană există aceeaşi dorinţă”, a arătat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Ambasadorul SUA Hans Klemm s-a întâlnit cu Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, la Parlament. La discuții a participat și ministrul pentru parteneriate strategice, Ana Birchall.

Recent, și premierul Viorica Dăncilă și ambasadorul Hans Klemm au discutat despre ridicarea vizelor, candidatura României la OCDE și Parteneriatul Strategic România-SUA. Cei doi oficiali s-au mai întâlnit în luna noiembrie, tot la Parlament, iar discuțiile au vizat construcția Muzeului Holocaustului la București.

Citește și: VIDEO/Povestea ”Împărătesei românilor”. De ce a dat-o jos Ceaușescu pe Regina Maria de pe Arcul de Triumf

Close
Închide
  Close