Mergi direct la conținut »
FOTO/ Ambasadorul SUA, Hans Klemm, s-a întâlnit cu Liviu Dragnea, la Parlament. Ce au discutat
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > FOTO/ Ambasadorul SUA, Hans Klemm, s-a întâlnit cu Liviu Dragnea, la Parlament. Ce au discutat

FOTO/ Ambasadorul SUA, Hans Klemm, s-a întâlnit cu Liviu Dragnea, la Parlament. Ce au discutat

Ambasadorul SUA Hans Klemm s-a întâlnit cu Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, la Parlament. La discuții a participat și ministrul pentru parteneriate strategice, Ana Birchall. Recent, și premierul Viorica Dăncilă și ambasadorul Hans Klemm au discutat despre ridicarea vizelor, candidatura României la OCDE și Parteneriatul Strategic România-SUA. Cei doi oficiali s-au mai întâlnit în luna noiembrie, tot la Parlament, iar discuțiile au vizat construcția Muzeului Holocaustului la București.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 14:30. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Camerei Deputaților, discuțai dintre Liviu Dragnea și Hans Klemm s-a concentrat pe aprofundarea parteneriatului strategic dintre România și SUA. Redăm, mai jos, comunicatul publicat pe site-ul Camerei Deputaților.

Întâlnirea a avut loc pe fondul unei dinamici pozitive a relațiilor bilaterale, în domeniile politico-militar și de securitate, România fiind prima țară membră NATO care a alocat 2% din PIB pentru apărare.Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat că Parteneriatul Strategic cu SUA reprezintă pilonul politicii externe şi de securitate a României. Ţara noastră a avut cea mai mare creştere economică din Europa, continuând, în acelaşi timp, să fie un generator de securitate şi stabilitate, în special în regiunea noastră.În acest sens, discuțiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe identificarea oportunităților de întărire şi aprofundare a Parteneriatul Strategic între România și SUA în toate domeniile, partea română subliniind importanța amplificării şi dezvoltării dimensiunii economice, în special în domenii cheie precum energie, IT și securitate cibernetică, știință și cercetare.Astfel, s-a agreat elaborarea şi implementarea unui plan de acţiuni de lucru pentru a întări și aprofunda parteneriatul strategic între România și SUA, pe aceste dimensiuni.

UPDATE ora 11:55. Întâlnirea dintre Hans Klemm și Liviu Dragnea s-a terminat după circa o oră. La finalul discuțiilor, ambasadorul SUA a plecat fără a face vreo declarație în fața jurnaliștilor.

Subiectul justiției a fost discutat de Viorica Dăncilă și ambasadorul Hans Klemm în cadrul întrevedereii care a avut loc luni, a precizat Ambasada SUA, într-un răspuns pentru Libertatea, fără a oferi alte precizări.

A fost prima întâlnire a șefului Executivului, de la preluarea mandatului, cu un reprezentant al diplomației din țara noastră.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat angajamentul ferm al întregului Executiv, cât și al său personal, pentru extinderea și aprofundarea în continuare a Parteneriatului Strategic pe toate dimensiunile sale, subliniind rolul special alocat de România relației cu Statele Unite în economia politicii externe și de securitate a țării noastre.

Cu prilejul trecerii în revistă a aspectelor determinante ale cooperării bilaterale româno-americane, premierul român a abordat discuția cu privire la perspectivele posibilității de a elimina, în cursul acestui an, obligativitatea vizelor de scurtă ședere pentru cetățenii români care călătoresc în SUA, prin includerea României în Programul Visa Waiver.

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”
Recomandări

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”

 

În continuare, oficialul român a subliniat creșterea semnificativă a resurselor alocate de către România înzestrării forțelor armate și creșterii capabilităților acestora și a exprimat convingerea că programele de achiziție vor juca un rol important asupra întregului ansamblu al Parteneriatului Strategic, urmând să producă efecte dincolo de colaborarea în materie de securitate, inclusiv prin dinamizarea cooperării economice dintre țara noastră și Statele Unite ale Americii.

Citește și: VIDEO/Intervenție spectaculoasă la înălțime. Cum acționează jandarmii montani în cazul unei operațiuni de salvare

Close
Închide
  Close