Mergi direct la conținut »
Dragnea, Tăriceanu şi Dăncilă nu merg la recepţia de Ziua Naţională, de la Palatul Cotroceni. Şeful statului vine în plenul Parlamentului, pentru şedinţa solemnă de Centenar
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dragnea, Tăriceanu şi Dăncilă nu merg la recepţia de Ziua Naţională, de la Palatul Cotroceni. Şeful statului vine în plenul Parlamentului, pentru şedinţa solemnă de Centenar

Dragnea, Tăriceanu şi Dăncilă nu merg la recepţia de Ziua Naţională, de la Palatul Cotroceni. Şeful statului vine în plenul Parlamentului, pentru şedinţa solemnă de Centenar

Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, precum şi premierul Viorica Dăncilă şi cel mai probabil miniştrii din Cabinetul său nu vor participa la recepţia de Ziua Naţională, organizată de şeful statului la Palatul Cotroceni. Potrivit protocolului, Administraţia Prezidenţială transmite invitaţii către toate instituţiile statului, însă în ultimii ani, liderii coaliţiei de guvernare nu au venit la acest eveniment. Cu toate acestea, preşedintele Klaus Iohannis va participa, miercuri, la şedinţa solemnă a Parlamentului, dedicată Centenarului.

De Valentina Postelnicu,

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat luni că nu va participa la recepţia de 1 Decembrie organizată de Administraţia Prezidenţială la Palatul Cotroceni. „Eu nu (voi participa – n.r.). (…) Încă nu m-am decis (unde voi merge – n.r.), undeva unde o să fiu invitat. Am foarte multe invitaţii şi o să aleg zilele astea. Sper să fiu într-o stare de sănătate bună”, a spus Dragnea, la finalul BPN al PSD.

Şi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că nu va merge la recepţia de la Palatul Cotroceni dedicată Zilei Naţionale.

„Nu am stabilit programul pentru 1 Decembrie. La recepţie vă spun clar că nu merg”, a precizat Tăriceanu la Senat.

Întrebat despre paradă, Tăriceanu a spus: „Nu am stabilit încă. O să stabilesc. O să mă vedeţi undeva”.

Dăncilă: Voi participa la evenimentele dedicate zilei de 1 Decembrie, arăt respect faţă de 100 de ani de la Marea Unire

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va participa la parada militară care va avea loc la Arcul de Triumf de 1 Decembrie pentru a arăta „respect” faţă de împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, însă nu ştie dacă va ajunge şi la recepţia de la Palatul Cotroceni.

„Voi participa la evenimentele dedicate zilei de 1 Decembrie, este an Centenar şi prin această participare arăt respect faţă de 100 de ani de la Marea Unire şi cred că este important ca la acest eveniment să particip”, a spus premierul Viorica Dăncilă, întrebată dacă va participa la parada de 1 Decembrie din Bucureşti.

Întrebarea pusă de Radu Tudor la dezbatere. Iohannis: 'Ați atins o chestiune foarte sensibilă'
Recomandări

Întrebarea pusă de Radu Tudor la dezbatere. Iohannis: 'Ați atins o chestiune foarte sensibilă'

Ea a spus că nu ştie dacă va ajunge şi la recepţia care va avea loc la Palatul Cotroceni, eveniment organizat de Klaus Iohannis.

Miercuri, şeful statului se va afla în plenul Parlamentului, pentru a susţine un discurs, cu prilejul şedinţei solemne dedicate Centenarului Marii Uniri. Vineri, la Palatul Cotroceni va avea loc recepţia anuală dedicată Zilei Naţionale a României.

Şeful statului a devansat recepţia cu o zi, pentru a fi prezent, sâmbătă, de Ziua Naţională, atât la parada din centrul Capitalei dar şi la ceremoniile de la Alba Iulia.

Citeşte şi: Peste 36.000 de fapte de violență în familie într-un an. La Spitalul Universitar de Urgență București a fost deschis un centru pentru victimele violenței domestice

Close
Închide
  Close