Potrivit celor cinci ziaristi care semneaza articolul, in jur de 300 de persoane din turnul Sud si 800 in turnul Nord au incercat, timp de 102 minute care au trecut intre primul impact si prabusirea celui de-al doilea turn, sa gaseasca o scapare. Imaginile difuzate atunci de agentiile internationale de presa aratau sute de oameni aflati la ferestrele situate deasupra zonei de impact cu avioanele deturnate, care implorau ajutor. Articolul afirma ca numai 18 persoane au putut scapa din al doilea turn, gasind singura scara practicabila pentru a trece de zona de impact. Alte 200 au ales sa urce pe acoperis pentru a astepta echipele de salvare care nu au mai ajuns. „Au crezut ca o solutie ar putea fi sa se refugieze pe acoperis. Acest lucru i-a costat viata”, a spus Beverly Eckert, al carei sot, Sean Rooney, i-a telefonat dupa ce a ajuns pe terasa.
Ziaristii de la „Times” estimeaza ca 353 de persoane au reusit, cu ajutorul telefonului mobil sau pagerului, sa contacteze pe cineva apropiat. Reporterii au verificat orele apelurilor telefonice la operatorii de telefonie, au ascultat benzile serviciului de urgenta al politiei, au vizionat 20 de inregistrari video si au ascultat 15 ore de inregistrari cu discutiile radio ale politiei si pompierilor.
Duminica, postul HBO a difuzat un documentar de o ora, numit „In memoriam New York City”, in care a reconstituit ziua de 11 septembrie 2001, adunand pentru prima data imagini din acea zi de la 16 posturi de televiziune si 118 videoamatori. Postul a incalcat tabuul instituit de alte televiziuni asupra scenelor celor mai atroce: imagini ale victimelor care, pentru a scapa de flacari si fum, s-au aruncat in gol de la etajele superioare (foto sus). HBO prezinta sapte astfel de caderi, cateva secunde de tacere si comentariul unui trecator: „Nu mai filmati asta!”.