”În acest moment colaborăm cu autoritățile olandeze în privința problemelor create, dar și cu societatea civilă pentru o comunicare transparentă. Compania Reyhan BV își cere scuze pentru problemele create de unii angajați ai companiei, care au ignorat regulamentul de conduită al coordonatorilor în relație cu cetățenii români și au generat confuzie și acte de violență”, se arată într-un mesaj transmis de agenția olandeză Reyhan Uitzendbureau BV către ziarul Libertatea și Ambasada României din Regatul Țărilor de Jos.

”În cazul acestor angajați s-au impus o serie de măsuri care să-i vizeze, cu scopul îndreptării acestor greșeli”, mai spune agenția.

Răspunsul vine la trei săptămâni după ce fiul patronului a bătut crunt un coordonator român, fiindcă acesta din urmă a refuzat să se prezinte la muncă. La scurt timp după publicarea filmului agresiunii, agenția, care este un jucător important în domeniul plasării de forță de muncă necalificată în abatoare, a decis să-l concedieze pe Tolunay Reyhan, fiul patronului Askin Reyhan, din poziția de manager. 

Însă, potrivit surselor din rândul muncitorilor, acesta ar fi rămas în poziția de coordonator la Reyhan Uitzendbureau.

Poliția investighează cazul de agresiune asupra românului

De asemenea, polițiștii olandezi au deschis un dosar penal în cazul agresiunii și l-au interogat deja pe tânărul român, victimă a pumnilor și picioarelor șefului său.

O anchetă separată este desfășurată de către Inspectoratul pentru Muncă și Afaceri Sociale din Olanda (Inspectie SZW). 

Un mare abator olandez a renunțat la contractul cu agenția 

În urma publicării agresiunii, agenția a pierdut contractul pe care îl avea cu unul dintre cei mai mari jucători din domeniul prelucrării de carne, abatoarele Vion Meat din Boxtel.

Inițial, agenția a publicat o explicație oficială în care a pretins că agresiunea a ținut de sfera privată. În comunicarea cu jurnaliștii olandezi, l-au acuzat pe tânărul român că s-a îmbătat și a hărțuit o angajată, iar reacția fiului patronului a fost ”emoțională”.

Pe de altă parte, muncitorul a explicat într-un interviu acordat ziarului că motivul real este faptul că a chiulit o zi de la locul de muncă.

Românul s-a ales cu o ureche ruptă și un corp acoperit de vânătăi. ”Nu m-am putut ridica o săptămână din pat”, spune muncitorul care s-a întors să lucreze la agenția olandeză, după ce aceasta i-a garantat că va rămâne cu funcția de coordonator de echipă.

Agenția olandeză își cere scuze pentru managerul care a bătut crunt un muncitor român

Dreptul la replică înaintat de către agenția de muncă din Olanda

”Având în vedere cele întâmplate în ultima vreme, compania Reyhan BV își cere scuze pentru problemele create de unii angajați ai companiei, care au ignorat regulamentul de conduită al coordonatorilor în relație cu cetățenii români și au generat confuzie și acte de violență. În cazul acestor angajați s-au impus o serie de măsuri care să-i vizeze, cu scopul îndreptării acestor greșeli/erori și care să prevină pe viitor astfel de comportamente, care nu ne reprezintă.

Așa ceva nu este de tolerat, violența și abuzurile nu sunt agreate de noi și de aceea trebuie pe cât de mult posibil evitate, printr-o transparență corectă, o comunicare clară și o colaborare deschisă.

De adăugat este că compania noastră funcționează conform acreditărilor în sectorul cărnii și al resurselor umane. Anual suntem evaluați de instituții de acreditare olandeze, fapt ce garantează securitatea și competența gestionării activităților de plasare a forței de muncă în sectorul menționat, dar și a salarizării și cazării muncitorilor. 

Este vorba de acreditările NN440-1, SNF și SNA, fapt ce elimină automat speculații privind salarizarea și condițiile proaste de cazare, așa cum s-au prezentat.

Pentru noi, angajații români și de altă naționalitate sunt foarte importanți și de aceea facem pe cât mai multe eforturi constructive pentru ca aceștia să se simtă în siguranță, atât la locul de muncă, cât și în spațiile de cazare, pe toată perioada colaborării cu compania noastră.

Rămânem ferm deschiși către toți cetățenii români care vor să colaboreze cu noi.

În acest moment colaborăm cu autoritățile olandeze în privința problemelor create și cu societatea civilă pentru o comunicare transparentă”, semnează Askin Reyhan.

Citeşte şi:

EXCLUSIV | Voluntar în faza a treia a vaccinului Pfizer împotriva COVID: „E ca și când aș lupta în război, dar e pentru o cauză mai mare”

Jaf la o bancă din București, în apropiere de sediul Poliției Române. Mesajul atacatorului: „Dacă faci un pas greșit te tai”

Secureanu distribuie poze cu el zâmbind împreună cu Predoiu, ministrul justiției, chiar înainte să primească prima sentință în procesul de corupție

Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
Horoscop 22 ianuarie 2021. Vărsătorii se văd prinși în capcana responsabilităților pe care nu le înțeleg
HOROSCOP
Horoscop 22 ianuarie 2021. Vărsătorii se văd prinși în capcana responsabilităților pe care nu le înțeleg
VIDEO. Gestul făcut de Melania Trump când a coborât din avion. Imaginile au devenit virale
Știrileprotv.ro
VIDEO. Gestul făcut de Melania Trump când a coborât din avion. Imaginile au devenit virale
Celebra gimnastă a ţării a ajuns omul străzii. ŞOC: întreţine relaţii intime pentru bani
Telekomsport
Celebra gimnastă a ţării a ajuns omul străzii. ŞOC: întreţine relaţii intime pentru bani
Un smartphone nou? Află ce trebuie să ai ca să fii cool (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Un smartphone nou? Află ce trebuie să ai ca să fii cool (PUBLICITATE)