Mergi direct la conținut »
Drumul Național 10 Buzău-Brașov este serios afectat de alunecările de teren. Drumul este surpat în 25 de puncte
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Drumul Național 10 Buzău-Brașov este serios afectat de alunecările de teren. Drumul este surpat în 25 de puncte

Drumul Național 10 Buzău-Brașov este serios afectat de alunecările de teren. Drumul este surpat în 25 de puncte

Drumul Național 10 Buzău - Brașov este serios afectat în județul Buzău de alunecările de teren provocate de topirea zăpezii și de ploile abundente din ultima perioadă. Pe raza județului Buzău, șoseaua este afectată de alunecări de teren în 25 de puncte în care drumul este surpat.

De Cristina Sterian,

Și cum sezonul alunecărilor de teren este abia la început, în orice moment situația se poate agrava într-atât încât să fie necesară închiderea tronsonului care leagă Buzău de Brașov.

Potrivit directorului Drumuri Naționale sucursala Buzău, Leon Velicu, DN 10 Buzău – Brașov este avariat în 25 de puncte de la Buzău până la limita cu Covasna.

Cele mai mari probleme sunt la Măgura, unde drumul s-a prăbușit, pe sensul spre Brașov, dar și la Siriu, la viaductul Giurca, unde sunt impuse deja restricții de viteză.

Celelalte puncte vulnerabile au fost identificate în zona localităților Viperești, Măgura și Siriu.

În total, șoseaua este ruptă pe o distanță de circa 1, 7 kilometri. Specialiștii apreciază că ar fi nevoie de 41 de milioane de lei pentru refacerea tuturor acestor stricăciuni care, dacă alunecările de teren vor continua, ar putea duce până la închiderea drumului national, unul important de altfel, care leagă Buzău de Brașov.

Pe de altă parte, autoritățile buzoiene, convocate în Comitet Județean pentru Situații de Urgență tocmai pentru a analiza situația de pe DN 10, atrag atenția că pe această șosea este risc crescut de accidente din cauza numeroaselor cratere formate.

De aceea, se impune intervenția de urgență a CNAIR, care are în administrare șoseaua, instituție care trebuie să solicite bani de la Guvern pentru stabilizare și lucrări care să elimine riscurile.

Citește și: EXCLUSIV/Dragoș Pîslaru, despre o candidatură a lui Cioloș la prezidențiale: ”Suntem pregătiți, dacă apar oportunități la nivel internațional pentru Iohannis” – VIDEO

Close
Închide
  Close