Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Drumurile afectate de inundații, duminică, 1 iulie. Podul de la Milisăuți, Suceava, a fost închis. Există risc de prăbușire din cauza viiturilor / FOTO

Drumurile afectate de inundații, duminică, 1 iulie. Podul de la Milisăuți, Suceava, a fost închis. Există risc de prăbușire din cauza viiturilor / FOTO

Drumurile afectate de inundații, duminică, 1 iulie. Drumul național DN 2H, care face legătura între Suceava și Rădăuți, a fost închis total circulației, duminică, după ce podul din Milișăuți a fost afectat de viitură. Autoritățile propun ca rute alternative DN 17A (Ratoș - Dornești – Rădăuți) sau DN 2K (Milisăuți – Solca – Păltinoasa).

De Cristina Sterian, Theodor Istrate, Mihaela Grădinaru,

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a luat decizia închiderii circulației pe podul de la Milișăuți, de pe drumul național DN 2H, după ce acesta a fost afectat de viitura de pe râul Suceava. Sectorul de drum închis traficului auto este unul important pentru nordul Bucovinei, asigurând legătura între municipiile Rădăuți și Suceava.

„La prima vedere, este vorba despre o deplasare la nivelul pilelor și aparatelor de reazem ale podului. Obiectivul se află sub monitorizarea specialiștilor DRDP Iași, urmând ca, după evaluarea situației, să fie stabilite măsurile necesare remedierii”, au precizat reprezentanții DRDP Iași.

Drumurile afectate de inundații, duminică, 1 iulie

Drumul spre podul de la Milișăuți este blocat

Șoferii care circulă spre nordul Bucovinei au ca și rute alternative DN 17A (Ratoș – Dornești – Rădăuți) sau DN 2K (Milisăuți – Solca – Păltinoasa).

De asemenea, sunt drumuri blocate din cauza inundațiilor în județul Covasna.

  • DN 11B Sânzieni la km 12;
  • DJ 121 Imeni – Catalina;
  • DJ 103B Ozun – Bicfalău;
  • DC 27 Lisnău;
  • DC 9 Brateș – Telechia;
  • DC 19 către Bita.

Tot duminică dimineață, din cauza ploilor abundente, stânci de mari dimensiuni au căzut, blocând un sens de mers, pe DN 2N, la ieșire din Lepșa spre Focșani. Rocile s-au desprins de pe versantul muntelui aflat la marginea șoselei, fenomen apărut din cauza ploilor abundente din ultime zile.

Traficul se desfășoară pe un sens de mers în timp ce în zonă sunt așteptați drumari care să mute munții de piatră căzuți pe șosea. De asemenea, polițiștii sunt în zonă și dirijează traficul.

Vezi care este bilanțul inundațiilor din România, duminică, 1 iulie.


Citește și  Rechizitoriul Dosarului Belina: Sevil Shhaideh şi Ionela Stoian au ignorat avizele ministerelor care nu aprobau transferul insulei la CJ Teleorman


 

Close
Închide
  Close