De Cristina Radu,

Bilanțul morților a ajuns la 11.

Este vorba despre doi bărbați și o femeie, toți trei pacienți la Spitalul Județean Suceava, unde zeci de medici, asistenți medicali și infirmieri s-au infectat cu coronavirus.

Bărbatul de 59 de ani a murit duminică, pe 22 martie, în timp ce femeia de 80 de ani și celălalt bărbat, de 71 de ani, au murit luni.

Toți trei pacienții de la Suceava au fost confirmați cu coronavirus luni, când au ajuns rezultatele probelor de laborator, dar abia marți seară a fost anunțat decesul acestora.

„Pacienții aveau afecțiuni medicale cronice pre-existente (boli cardiovasculare, diabet). Fără posibilă expunere precizată”, mai spune Grupul de Comunicare Strategică, care precizează că decesele au fost raportate la Institutul Național de Sănătate Publică marți seară.

Deși raportarea la INSP trebuie făcută în ziua în care se confirmă că decesele sunt din cauza infectării cu coronavirus, în cazul celor 3 pacienți din Suceava, DSP a anunțat cu o zi mai târziu.

Citeşte şi:

Ordonanța militară 3: persoanele peste 65 de ani vor putea ieși din casă doar între orele 11.00 și 13.00. Sunt suspendate zborurile spre Franța și Germania

Bătrânii peste 65 de ani vor putea ieși din case între 11:00 și 13:00

Cum s-au infectat 92 de medici în Spitalul Suceava: ”N-am avut măști o săptămână și apoi ni s-au adus măști subțiri. Pe stradă am văzut mai bune”

EXCLUSIV. Mama cu COVID-19 internată 9 zile la Medlife: ”Aveam pneumonie, febră. Nu înțeleg de ce m-au testat atât de târziu!”