Mergi direct la conținut »
UPDATE | Dublu atentat sinucigaș la Kabul. Cel puțin 25 de morți, din care 9 jurnaliști
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

UPDATE | Dublu atentat sinucigaș la Kabul. Cel puțin 25 de morți, din care 9 jurnaliști

Două atentate sinucigașe, revendicate de Statul Islamic, au avut loc luni în capitala afgană Kabul. Cel puțin 25 de persoane au fost ucise, din care un fotograf al AFP și alți opt jurnaliști. 

UPDATE 18:41: Cel puțin 25 de oameni au murit, inclusiv 9 jurnaliști, arată ultimul bilanț al atacurilor sinucigașe din capitala Afganistanului, Kabul. Printre morți se află și un fotograf al AFP. O filială locală a Statului Islamic a revendicat dublul atac sinucigaș prin intermediul unui comunicat publicat pe propriul site.

Comunicatul nu spune dacă jurnaliștii au fost și ei ținte ale atacului, dar arată ca atacurile au fost duse la capăt pentru a ucide foarte mulți oameni.

O primă explozie a avut loc luni dimineaţă într-o zonă din apropierea sediului serviciilor de informaţii afgane (NDS). O a doua explozie a avut loc la sucrt timp, iar Shah Marai, fotograf şef al biroului AFP din Kabul, care se afla la fața locului, a fost ucis, potrivit Agerpres.

Shah Marai a fost ucis în explozia comisă de un kamikaze ce mergea pe jos şi s-a aruncat în aer în mijlocul reporterilor. Alți trei reporteri au fost uciși în urma atentatului.

În total, cel puțin 21 de oameni au murit în dublul atentat sinucigaș, a transmis Ministerul Sănătăţii afgan. Alte 27 de persoane au fost rănite

„Acest bilanţ ar putea evolua în continuare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Wahid Majroh la canalul Tolonews.

Pe 22 aprilie, cel puţin 57 de persoane au fost ucise şi alte peste 110 au fost rănite într-un atentat sinucigas într-un centru electoral din Kabul, Afganistan Atacul a avut loc la un centru de înregistrare pentru alegerile legislative care vor avea loc în luna octombrie în Afganistan.

FOTO: EPA


În luna februarie, jurnaliștii Libertatea Dragoș Sasu şi Ionuț Iordăchescu au transmis, timp de două săptămâni, din inima celui mai lung război din istoria modernă. Citiți AICI reportajele publicate în JURNALUL DE FRONT DIN AFGANISTAN


 

Close
Închide
  Close