Mergi direct la conținut »
Ducesa de Cambridge, la Premiile BAFTA într-o rochie de acum 8 ani! A reciclat ținuta ca să respecte ”codul eco”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Ducesa de Cambridge, la Premiile BAFTA într-o rochie de acum 8 ani! A reciclat ținuta ca să respecte ”codul eco”

Kate Middleton a apărut la Gala Premiilor BAFTA, echivalentul britanic al Oscarurilor, într-o rochie pe care a mai purtat-o și în 2012, respectând astfel codul vestimentar impus de organizatori.

De Petre Dobrescu,

”Codul eco” al galei – Green Code Dress – presupunea adoptarea unei ținute care a mai fost purtată sau alegerea uneia creată de un designer cunoscut pentru alinierea la curentul eco, cum este Stella McCartney.

Toți invitații galei, desfășurată duminică seară la Londra, unde filmul ”1917” al lui Sam Mandes a fost marele câștigător, au primit de la London College of Fashions Centre for Sustainability un ghid în care li se explica modul în care alegerile lor din domeniul modei au implicații asupra climei și în care erau rugați să ”recicleze” o ținută, în loc să cumpere una special pentru acest eveniment.

Kate Middleton a ales să îmbrace o rochie pe care a mai purtat-o în 2012, la o cină oficială, în Malaezia, respectând astfel indicațiile și dorința organizatorilor și împărtășindu-le grija pentru mediu.

Ducesa de Cambridge, la brațul prințului William, soțul ei, la Premiile BAFTA

Joaquin Phoenix, laureat cu BAFTA pentru cel mai bun rol principal, în ”Joker”, a respectat și el codul, purtând același smoching ca la galele anterioare, la fel Jennifer Aniston, care a apărut în rochia Dior îmbrăcată și la Premiile SAG.

Restul vedetelor nu au respectat însă codul și au purtat ținute noi, strălucitoarte, semnate de marii designeri din lumea modei.

Fotografii: EPA

Close
Închide
  Close