Mergi direct la conținut »
După ce a aprobat ajutorul ”Prima căsătorie”, Primăria Capitalei pregătește stimulentul ”Prima Naștere”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > După ce a aprobat ajutorul ”Prima căsătorie”, Primăria Capitalei pregătește stimulentul ”Prima Naștere”

După ce a aprobat ajutorul ”Prima căsătorie”, Primăria Capitalei pregătește stimulentul ”Prima Naștere”

După ce a aprobat ajutorul ”Prima căsătorie”, în cadrul ședinței Consiliului General al Capitalei, Primăria Capitalei pregătește un nou stimulent: ”Prima Naștere”, pentru cuplurile care urmează să aibă primul copil. Primarul Capitalei, Gabriela Firea spune că acest bonus nu va ține cont dacă tinerii sunt căsătoriți sau nu.

De Valentina Postelnicu,

„Devoalez unul dintre proiectele la care lucrează acum Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi care nu era încă gata şi nu am vrut să spuneţi pe drept cuvânt că venim cu proiecte ca şi propuneri suplimentare pe ordinea de zi. Vom avea într-o şedinţă viitoare a CGMB şi un proiect de hotărâre care le va ajuta pe familiile tinere sau mai puţin tinere în momentul în care apare în cadrul unui cuplu un copil, cuplu căsătorit sau nu. Copiii apar şi între cetăţeni care nu au mers nici la starea civilă şi nici la o biserică, dar nu va fi această condiţie de alocare a sumei pentru naşterea unui copil”, a declarat Firea, în ședința CGMB.

Joi, s-a aprobat ajutorul pentru căsătorie. Consiliul General al Municipiului București a aprobat, astfel, proiectul de hotărâre privind acordarea unui stimulent financiar pentru constituirea familiilor. Condițiile pentru primirea acestui ajutor sunt ca cel puțin unul dintre soți să fie la prima căsătorie, să aibă reședința în București și să aibă vârsta între 18 și 35 de ani. Primăria poate acorda și derogări de la aceste condiții, cu aprobarea Primarului Capitalei.

Potrivit Primăriei, statisticile arată că în perioada 2010 — 2015 a crescut substanțial vârsta medie a soților în momentul căsătoriei, respectiv de la 32,6 ani la 34,5 ani pentru bărbați și de la 29,8 ani la 31,6 ani pentru femei. Acest lucru, coroborat cu faptul că cea mai mare rată a fertilității se înregistrează la grupa de vârstă 25-29 de ani, demonstrează necesitatea unor acțiuni care să-i încurajeze pe tineri să-și întemeieze familii la vârste mai timpurii decât în prezent.

 

Close
Închide
  Close