De Cristian Anton,

DW sesizează că ”autoritățile de la Beijing au reacționat târziu, dar drastic la epidemia de coronavirus, punând milioane de oameni în carantină” și l-a întrebat pe politolog dacă aceste măsuri ”au fost greșite”.

Potrivit lui Maximilian Mayer, ”e prea devreme să evaluăm acest lucru. În general, așa ceva sigur că e de așteptat de la acest sistem politic. Pe de-o parte, există o suprimare a informațiilor. Politica are prioritate, nu sănătatea”.

”Această abordare a fost, în special, modul de operare al guvernelor locale, o situație similară celei din timpul epidemiei de SARS din 2003. Așadar, guvernul chinez nu a învățat nimic din epidemia de SARS, chiar dacă afirmă că ar fi făcut-o”, a declarat politologul.

”Se vede întregul instrumentar al unei dictaturi”

”Pe de altă parte, aici se vede întregul instrumentar al unei dictaturi. Chiar și mulți chinezi au fost surprinși să vadă cât de avansate sunt posibilitățile guvernului de a-i controla pe cetățeni.

Statul chinez a recurs la toate instrumentele de control disponibile, de la tehnologiile moderne, cum ar fi dronele și inteligența artificială, până la cele tradiționale, ca unitățile muncitorești și comitetele de stradă la nivel local, datorită cărora a fost posibil să fie monitorizată temperatura fiecărui cetățean și să se controleze cine iese din casă la ce oră.

E vorba de niște forme extreme ale controlului și ale îngrădirii libertății de mișcare. Rămâne de văzut dacă epidemia poate fi oprită în felul acesta”, a completat Maximilian Mayer. 

Articolul complet poate fi citit AICI.

Citeşte şi:

PSD și UDMR au votat legea care le permite rectorilor să aibă un număr nelimitat de mandate: „Universitățile sunt precum niște obiecte care pot fi șlefuite politic de oricine”

Un fake news era gata să-i determine să bea dezinfectant, iar firma a scris pe etichetă: ”Nu ucid coronavirusul chinezesc”! Ce e pe eticheta din România

Fondurile publice pentru urgenţe, privatizate peste noapte, fără dezbatere publică!

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre