MENIU CAUTĂ
25 Apr. 2017 11:23

Echipa de campanie a lui Macron atacată de hackeri ruși

Distribuie

Echipa de campanie a lui Macron  a fost atacată de hackeri, despre care unii experți spune că ar putea avea legături cu seviciile de informații rusești, transmite Reuters.

Un cercetător de la o companie de securitate informatică din Japonia, Feike Hacquebord, susține că un grup de hackeri ruși, strâns legat de serviciile secrete de informații de la Moscova, a vizat echipa de campanie a lui Emmanuel Macron, principalul favorit pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Franța.

Hacquebord spune că grupul cunoscut sub numele de Pawn Storm sau APT28 a încercat să instaleze viruşi şi programe de supraveghere pe site-ul candidatului En Marche!.

Informația lansată de Hacquebord a fost confirmată de un purtător de cuvânt al Agenţiei pentru securitate informatică a Guvernului francez, ANSSI, care a refuzat, însă să precizeze dacă în spate se află un grup cu legături cu Rusia.

Rusia a negat orice implicare în atacurile care au vizat campania lui Macron.

Pericolul nu a trecut, însă, deoarece hackerii din grupul Pawn Storm sunt cunoscuți pentru că nu fac publice documentele obținute imediat. Astfel că, în cazul în care au obținut ceva informații conpromițătoare despre Macron, candidatul la președinție nu poate răsufla liniștit până după publicarea rezultatelor turului doi de scrutin de pe 7 mai.

Echipa de campanie a lui Macron nu a comentat informaţiile.

Atacul asupra echipei lui Macron este similar cu el care a vizat-o pe Hillary Clinton în timpul campaniei prezidențiale din Statele Unite, hackerii folosind tehnici similare. Se pare că și partidul Mangelei Merkel din Germania, ar fi fost vizat de acest tip de atacuri.

Pawn Storm este unul dintre cele mai vechi grupuri de spionaj informatic din lume. Grupul ar fi asociat cu agenţia de informaţii a armatei ruse GRU.

Citește mai multe despre Alegeri și macron pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii