Mergi direct la conținut »
Editorial de Claudiu Săftoiu. Norocul ”porcesc” al PSD se poate sparge pe 10 august
Ştiri Libertatea > Ştiri > Editorial de Claudiu Săftoiu. Norocul ”porcesc” al PSD se poate sparge pe 10 august

Editorial de Claudiu Săftoiu. Norocul ”porcesc” al PSD se poate sparge pe 10 august

Pesta porcină care s-a abătut peste România este exemplul cel mai şocant al incompetenţei criminale în lanţ al managerilor din agricultură, controlaţi de clanul politic PSD, care i-a îngenuncheat pe intreprinzătorii autohtoni. Dezvăluirile Libertatea - privind "norocul porcesc" pogorât peste ferma de porci a băiatului lui Liviu Dragnea, care a făcut un profit uriaş, vânzându-şi înainte de criză peste 10 000 de porci sănătoşi neinfestaţi - demonstrează hidoşenia sistemului de nepotisme şi slugăreală ministerială, patronat de partidele lui Dragnea şi Tăriceanu. Focarele de pestă africană se extind zi de zi, producătorii au fost luaţi ca din oală de năpastă. Mai puţin beizadeaua familiei Dragnea. Acesta e caz de investigaţie criminală: cum a fost ţinut la secret un avertisment vital, de către Ministerul Agriculturii, via ANSVA, şi cum cei avertizaţi fac parte din nucleul dur al pesediştilor din Teleroman?

Argumentele „trădării de ţară” fluturate de Dragnea – apă de ploaie peste umbrela de la Cotroceni

Liviu Dragnea, dar şi Petre Daea – ministrul pişcat rău de la Agricultură – au de dat explicaţii extinse cu privire la distrugerea şanselor de supravieţuire a producătorilor români de carne de porc. Până atunci, aceeaşi politicieni care guverneaza asumt populaţia împotriva unor adversari cărora le impută vinovăţii închipuite, şi amorţesc spiritul civic, prin pomeni oferite din taxele şi impozitele cetăţenilor.

Dragnea ridică ştacheta diversiunii politice, anunţând punerea sub acuzare a preşedintelui Iohannis, ca „trădător de ţară”. Pentru ce? Pentru declaraţiile politice critice la adresa guvernării PSD-ALDE, care „ar speria investitorii şi pieţele internaţionale”, ori pentru pentru întoarcerea repetată, insistentă, a tuturor legilor strâmbe trimise spre promulgare la Cotroceni, de către majoritatea parlamentară roşie? Sau pentru că preşedintele îi cere socoteală premierului Dăncilă cu privire la atribuţiile instituţionale, în scandalul mutării ambasadei României din Israel? Aceste penibile acuzaţii sunt apă de ploaie. Trădare şi batjocorire de ţară este atunci când furi cât poţi în ţara ta şi scapi, prin Madagascar, Costa Rica, ori Serbia. Când devalizezi fonduri europene cu zecile de milioane de euro, sau creezi grupuri infracţionale organizate, pentru a-ţi însuşi bunurile statului român. Tabloul trădării intereselor româneşti este perfect desenat în tabăra PSD şi a liberalilor roşii din ALDE. Nu în altă parte.

INTERVIU | Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei. Ce spune despre România
Recomandări

INTERVIU | Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei. Ce spune despre România

Diversiune în media, mită, minciună politică, neruşinare, aroganţă PSD-ALDE

Planul lui Liviu Dragnea e străveziu: confruntat cu iminenţa pronunţărilor juridice definitive, care l-ar putea scoate definitiv din jocul politic, şeful PSD atacă furibund, încercând să pună presiune pe parlmentarii săi, pentru suspendarea lui Klaus Iohannis. Este al doilea mare obiectiv al său, pe lângă cel al votării sau aprobării prin OUG, a amnistiei şi graţierii. Numai că influenţa acestui politician perfid asupra propriei camarile pare a scădea, pas cu pas. Şi premierul, şi ministrul Justiţiei, au intrat subit în concediu. Nici unul nu a vrut să semneze infama ordonanţă pro-Dragnea. Acum, liderul PSD a trecut la stratagema scoaterii de la păstrare a textului amnistiei şi graţierii, scris în 2017 de Florin Iordache, fostul ministru al Justiţiei. Printr-o altă sesiune extraordinară, majoritatea parlamentară ar putea vota amnistia, atât de necesară numitului Liviu Dragnea. Dar teritoriul său atât de bine controlat se restrânge şi în parlament, o dată cu semnalele necooperante venite din partea ALDE. Târziu, C.P. Tăriceanu realizează că cinica sa alianţa cu PSD presupune costuri prea mari, până şi pentru un oportunist politic de anvergură, cum este liderul ALDE.

Reacție dură a șefei Casei de Sănătate în cazul medicilor mituiți de companiile pharma
Recomandări

Reacție dură a șefei Casei de Sănătate în cazul medicilor mituiți de companiile pharma

Capturarea electoratului până după viitoarele alegeri – stratagema minciunilor PSD

Disperarea crescândă a liderului PSD, pe măsura nemulţumirii vădite a populaţiei, a declanşat şi salva de promisiuni şi pomeni către populaţie. Dragnea promite dublarea pensiilor până în 2021, iar primarul Gabiela Firea anunţă un program anual de vacanţe pentru 3500 de pensionari şi 2000 de tineri bucureşteni, întins tot până în 2021. Banii provin exclusiv din fondurile Primăriei Capitalei, adică din taxele şi impozitele. Intervalul de timp anunţat de Dragnea şi Firea (2019 – 2021) se suprapune perfect cu perioada electorală şi post electorală din România, când vor avea loc patru rânduri de alegeri: europarlamentare (mai 2019), prezidenţiale (noiembrie 2019), locale (mai-iunie 2020), respectiv legislative, adică parlamentare (la sfârşitul anului 2020, sau începutul anului 2021).  Aceasta e o strategie de capturare a electoratului pasiv, asistat, predat în mâinile administraţiei clientelare şi a sistemului bugetar. Promisiunile PSD ţin de program electoral, dar şi de o dependenţă umilitoare a românilor, faţă de un clan politic care îi batjocoreşte.

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea
Recomandări

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea

10 august – cine pe cine va tăvăli ?

PSD tăvăleşte România după bunul plac, de doi ani de zile. Vineri, 10 august, românii din diaspora ajunşi în ţară îi vor tăvăli pe politicienii de la guvernare, şi nu numai. Prin sloganuri, prin atitudine, prin prezenţă masivă, determinare, bun simţ. Aştept acest moment zero al societăţii româneşti, cu încredere şi speranţă.


Claudiu Săftoiu (autorul este doctorand în informații și securitate națională la Universitatea Națională de Apărare „Carol I. A fost Președinte-Director General al Televiziunii Române (2012 – 2013). A fost Director al Serviciului de Informații Externe (2006-2007). A fost consilier prezidențial (2004-2006). A publicat numeroase materiale de presă (interviuri, comentarii, analize politice și sociale, ca redactor șef-adjunct la „Evenimentul Zilei (1995-1998), „Privirea (1999-2000), „Oameni în top (2000-2003). A lucrat la PRO-FM, Radio Total (1991-1994). A fost trainer de presă la Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și la Fundația pentru Pluralism (FpP), în perioada 2000-2004) și consultant politic în mediul privat. Este autor al primului manual de jurnalism politic din România: „Jurnalismul politic – manipularea politicienilor prin mass-media, manipularea mass-media de către politicieni (Editura Trei, 2003).


CITEȘTE ȘI:

Close
Închide
  Close