14 Mar. 2018 13:59 , de Raluca Diaconu

Educatoarea din Timișoara care și-a omorât fetița de 4 ani nu mai fusese testată psihologic de șase ani. După crimă, a încercat să se sinucidă cu erbicid

Distribuie

Educatoarea din Timișoara care și-a înecat fetița de numai patru anișori, după ce i-a tăiat venele, n-a avut niciodată probleme de comportament care să arate că ar putea recurge la un asemenea gest. Marți, Oana Neț și-a ucis copila după o ceartă cu soțul, după care a încercat să se sinucidă cu erbicid. Acum, femeia este Psihiatrie.

Educatoarea din Timișoara nu mai fusese testată psihologic de șase ani

Au trecut șase ani de când educatoarea de 38 de ani din Timișoara nu a mai fost testată psihologic, de când testarea obligatorie a fost scoasă, după o decizie luată la nivel național. Cei care o cunoșteau spun că ea nu a avut probleme de comportament și că se purta frumos cu copiii. Nimeni nu-și explică de ce a făcut ce a făcut.

Oana Neț a ajuns la Secția de Psihiatrie. Medicii au confirmat că femeia a ingerat erbicid chiar după ce și-a ucis copila. Starea generală de sănătate este bună, spun doctorii.

Femeia de 38 de ani a fost educatoare timp de 15 ani la grădinița din Murani, care ține de Școala Gimnazială din localitatea timișeană Pișchia, dar nu mai profesa de câteva săptămâni. Ea și-a luat concediu fără plată timp de un an și încerca să își găsească, probabil, un job mai bine plătit.

Directoare despre Oana Neț: “Un om foarte preocupat de starea copiilor. Sunt terifiată”

Colegii ei spun că educatoarea s-a comportat întotdeauna frumos cu copiii și că era interesată ca ei să aibă tot ce le trebuie la grădiniță.

“Și-a solicitat un concediu fără plată pe motive personale. După 10 ani vechime, legea permite un an concediu neplătit. Relația mea profesională cu dânsa a decurs absolut normal, a început la 1 septembrie 2017, odată cu numirea mea în școală. Și pentru mine șocul este mare. Nu am cuvinte nici pentru situație, nici pentru dânsa. Ea, ca și cadru didactic, mi-a atras atenția ca fiind un om foarte preocupat de starea copiilor. Sunt terorizată și șocată și eu, ca și restul colegilor. Colegii mei, cu care discut de azi-dimineață lucrează de 10, de 12 ani dânsa, dar nu s-a pus niciodată problema să observe o depresie, o chestie de acest gen. Noi suntem terifiați”, ne-a spus Diana Urzică, directorul școlii din Pișchia.

Oana Neț făcea naveta din Timișoara spre Murani pe o distanță deaproape 26 de kilometri. Colegii ei cred că s-a săturat să se trezească în fiecare dimineață cu noaptea în cap pentru a merge la școală și că ar fi vrut să petreacă mai mult timp cu fetița ei sau că își dorea un loc de muncă mai bine plătit.

„În urmă cu trei săptămâni, educatoarea s-a dus la unitatea de învățământ și a solicitat concediu fără plată. I-ar fi spus directoarei că dorește să rămână în concediu fără plată pentru că a obosit să facă naveta. Consiliul de administrație i-a acordat concediul fără plată. Colegii ei spun că nu li s-a părut niciodată nimic ciudat, a fost calmă, liniștită, a mai și vorbit în dialogul cu ei despre familie, dar a spus numai lucrurile bune”, ne-a spus Danielescu, inspector școlar general de Timiș.

Marți seară, femeia de 38 de ani s-a încuiat în baie cu fiica ei de patru ani, i-a tăiat venele copilei și a înecat-o în cadă. Ulterior, Oana Neț a sunat la Poliție și și-a mărturisit fapta.

Anchetatorii spun că educatoarea s-a certat cu soțul ei, care era la lucru. După ce a anunțat ce a făcut, femeia a încercat să se sinucidă cu erbicid.

Ea fost luată de un echipaj SMURD și dusă la spital, unde medicii i-au acordat îngrijiri medicale. Ulterior, ea a fost dusă la Spitalul de Psihiatrie.

Femeia de 38 de ani este acuzată de violență în familie, omor comis asupra unui membru de familie.

„Din probele administrate până în prezent, în cauză rezultă bănuiala rezonabilă că, în data de 13 martie 2018, în jurul orei 17.30, suspecta Neț Oana – Răzvana a ucis-o prin înecare pe fiica sa minoră, în vârstă de 4 ani, în baia din locuinţa acestora, situată în localitatea Timișoara, victima decedând prin asfixiere, ca urmare a pătrunderii apei în căile respiratorii”, au declarat procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Potrivit acestora, în cauză s-a dispus efectuarea necropsiei în cursul zilei de miercuri.

Procurorii au mai menționat că după comiterea faptei educatoarea a încercat să se sinucidă prin tăieturi superficiale la nivelul brațelor și prin ingerarea unei substanțe toxice.

“În consecință, aceasta a fost transportată de urgență la o unitate spitalicească. În cursul zilei, suspecta urmează a fi externată, iar față de aceasta se vor lua măsurile legale ce se impun”, au mai precizat procurorii timișeni.

Citește și: VIDEO/Blocul cu cele mai mari restanțe la RADET. Locatarii nu au de doi ani apă și căldură. ”E groaznic de frig”

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Tendința în sportul de performanță: să se lucreze cu un ”yoghin ciudat”
Loading...
Comentarii